Bønnefad med søde kartofler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(12 vurderinger)

1 timer

En lynhurtig og nem aftensmad - som også fungerer fint i madkassen dagen derpå, fx sammen med et stykke godt brød.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 dl Karolines Køkken® Tomat & cremefraiche Pastasauce Tomat / Creme Fraiche pastasauce 4%
  • 2 dåser skyllede, afdryppede sorte bønner (ca. 420 g)
  • 300 g majskerner
  • 1 finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 500 g skrubbede søde kartofler i tynde skiver
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ dl vand
  • 140 g Karolines Køkken® Økologisk revet Mozzarella 20%
  • 300 g ananas i kvarte, tynde skiver
  • 1 dl finthakket bredbladet persille
  • 1 spsk finthakket rød chilipeber

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland sauce, bønner, majs, løg, hvidløg, salt og peber sammen i en skål. Fordel bønneblandingen lagvist med kartoffelskiver i et ovnfast fad (ca. 5 x 20 x 24 cm). Start med bønner og afslut med kartofler (3 lag af hver). Hæld vandet ved og drys med salt. Bag bønnefadet midt i ovnen.

Tag fadet ud efter ca. ½ time og drys med osten. Bag retten færdig - til osten er smeltet og gylden.

Fordel ananas, persille og chili på et lille fad og server det til bønnefadet med de søde kartofler.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 200° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8690 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 50,5 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 23 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag