Frikadeller med rødkålssalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(14 vurderinger)

60+ min

Frikadeller med brun sauce....så er det muligt at gøre Mormor kunsten efter.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Frikadeller

  • 300 g hakket svinekød (ca. 12% fedt)
  • 1 tsk groft salt
  • 3 spsk fintrevet zittauerløg
  • friskkværnet peber
  • 1 æg
  • ½ dl mælk
  • 4 spsk hvedemel

Rødkålssalat

  • 3 uskrællede æbler, fx coxorange
  • 300 g meget fintsnittet rødkål
  • 4 spsk æblegelé

Frikadeller, fortsat

  • 25 g smør
  • 150 g kalvelever i skiver (uden hinder)

Brun sauce

Tilbehør

  • 1 kg kogte kartofler

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Frikadeller

Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min. Kom løg, peber og æg i. Rør mælken i lidt efter lidt og derefter melet. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Rødkålssalat

Fjern imens kernehusene og skær æblerne i små tern. Vend rødkål, æbler og gelé sammen. Stil salaten tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Smag salaten til og anret den i en skål.

Frikadeller, fortsat

Lad imens halvdelen af fedtstoffet gyldne i en pande. Steg leverskiverne ved jævn varme, ca. 2 min. på hver side. Hak den letafkølede lever fint og vend den i farsen. Lad resten af fedtstoffet gyldne i panden. Steg 15 små frikadeller ved svag varme, ca. 10 min. på hver side (ca. 20 min. i alt). Tag frikadellerne op og hold dem varme.

Brun sauce

Kom hvid mælkesauce og krydderier i panden. Bring saucen i kog og kog den ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt kulør og smag saucen til.

Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12210 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 29 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag