Flødeost

Flødeost er en hvid, cremet smøreost, som oftest bruges til at smøre på brød, men også kan bruges i saucer og pastaretter. Både smag og fedtindhold varierer meget. 

 Ostenes primær anvendelse er på brød, men ostene med høj fedtprocent er også velegnet i varm madlavning.

Udseende

Flødeost er et mejeriprodukt som laves af fløde blandet op med kærnemælk eller skummetmælk. Mælken bruges til at sikre den ønskede fedtprocent.

Efter at have blandet mælken i fløden bliver massen varmebehandlet og homogeniseret, så konsistensen er rigtig. Derpå tilsættes mælkesyrekultur, som får fløden til at syrne. Så centrifugeres ostemassen for at få ostevallen siet fra. Ostemassen er nu klar til at blive saltet og få tilsat eventuelle krydderier, hvorefter de fyldes i bægre.

Smag

Flødeost har en cremet konsistens og en mild smag af fløde.

Anvendelse

Flødeost kan både bruges i en masse varme retter, på brød, i sushi og i bagværk. 

Kilder

Karolines Køkken