Reeves blomme

Reeves blomme
Reeves blomme dyrkes i Danmark. Det er en god dessertblomme. Blomme er en stenfrugt, som er i familie med fersken, abrikos og kirsebær.

Udseende

Reeves er en stor, rund blomme. En blomme vejer 80-100 g. Skindet er gulligt med rødviolet solside. Indeni er frugtkødet solgult og slipper nemt stenen.

Smag

Smagen er sød, frugtkødet er fast og saftigt.

Oprindelse

Sorten er udviklet i England. Træet bliver middelstort og giver mange frugter. Det er ikke selvbestøvende, så der skal være et andet blommetræ i nærheden, fx Victoria.

Anvendelse

Spis Reeves blommerne som frisk frugt i sæsonen. Reeves blommer kan anvendes i desserter fx bagte blommer og kager, fx en tærte. Friske blommer kan bruges i salater, og som tilbehør til kødretter, især andebryst og andet fjerkræ. Blommer er gode til osteanretninger i form af chutney, relish eller kompot. Har man mange blommer kan de bruges til marmelade og saft eller syltes som halve blommer i fx madeira, rom eller andet spiritus. Friske Reeves blommer har en holdbarhed på en til to uger i køleskab. Reeves blommer kan fryses. Det er bedst at udstene dem først, for de bliver bløde, når de tør op.

Sæson

Slutningen af august til begyndelsen af september.

Næringsindhold

Der findes ikke specifikke data for Reeves blomme, men vi har valgt blomme.

Kilder