Rucola har små, fligede blade. Der findes flere sorter, blandt andet en mildere sort med større blade. Bladene er mørkegrønne.
Rucola har en kraftig krydret smag af sennep og peber.
Middelhavsområdet, Italien, hvor denne salat har været brugt siden antikken.
Skyl rucolabladene grundigt i koldt vand, og dryp dem af på et viskestykke eller brug en salatslynge. Rucola spises rå, derfor er skylning vigtig, for salaten kan indeholde bakterier og virus, som man kan blive syg af. Se Fødevarestyrelsens anbefaling.
Rucola er god, når den blandes med andre salater, grøntsager og frugtstykker eller bær. Rucola er meget brugt til italienske retter, blandt andet som krydderi oven på en pizza eller vendt med friskkogt pasta sammen med soltørrede tomater og parmesan. Desuden som tilbehør til en carpaccio eller som pynt på en crostini. Rucola kan opbevares i køleskab i en uge. Men bladene bliver hurtigt slatne ved stuetemperatur.
April til oktober.
Læs om næringsindhold hos Fødevareinstituttet. Da der ikke findes specifikke data for rucola, har vi valgt mælkebøtte.