
Perleløg er små løg, som oftest sælges som syltede perleløg på glas eller som frosne løg.
Udseende
Et perleløg er et løg, der danner en masse små sideløg, men der findes en anden løgtype, Barletta, der danner små løg enkeltvis, som også kaldes perleløg eller sylteløg. Perleløg har en hvidlig hinde/skræl, og indeni er løget hvidt. De små løg er runde og lidt aflange i formen.
Smag
Perleløg er milde i smagen.
Oprindelse
Perleløg er vildtvoksende i landene omkring Middelhavet. Hvis man vil dyrke perleløg i køkkenhaven, er det nemmest at så løgfrø (Barletta).
Anvendelse
Den klassiske brug af perleløg er som glaserede løg, der serveres som tilbehør til oksesteg. Her er de små løg brunet i sukker og smør på samme måde som brunede kartofler. Perleløg kan bruges i sammenkogte retter, fx vildtragout eller i den klassiske coq au vin. De små løg kan syltes i sukker/eddikelage evt. sammen med tomater. Friske perleløg er ikke almindeligvis tilgængelige, men de kan købes som syltede på glas og som frosne produkter.
Næringsindhold
Læs om næringsindhold hos Fødevareinstituttet. Da der ikke findes specifikke data for perleløg, har vi valgt løg.