Sauce med enebær og dark ale

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

45 min

En sauce med en duft, som får tænderne til at løbe i vand.

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 tsk tørrede enebær
  • 25 g smør
  • 3 gulerødder i grove stykker
  • 3 zittauerløg i grove stykker
  • ¼ liter mørk luksusøl, fx dark ale
  • 1½ tsk honning
  • 1¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1½ dl grøntsagsbouillon
  • ¼ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • 1 spsk lys saucejævner
  • evt. kulør

Hertil

  • 3 stegt andebryster (ca. 900 g)
  • 1½ kg kogte aspargeskartofler
  • 900 g blandet salat af blå vindruer, bladselleri, romainesalat, blåskimmelost og pecannødder

Sådan gør du

Sådan gør du

Knus enebærrene let. Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde. Brun gulerødder, løg og enebær ved kraftig varme i ca. 3 min. Tilsæt øl, honning, salt og peber og lad blandingen koge ved kraftig varme og uden låg i ca. 3 min. Si skyen og mål den, kog evt. ind til der er ca. 1 dl. Tilsæt bouillon og fløde. Kog saucen ved svag varme i ca. 1 min., tag gryden af varmen og rør saucejævner i. Kog atter saucen, stadig under omrøring, i ca. 1 min. og smag til.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 21840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,6 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 28 %
  • Fedt: 53 %

Print

Kilde:

Vin match

Syrah Cornas, Frankrig

Enebær, mørk øl og en salat med blåskimmelost kræver en seriøs vin. Rødvin på ren syrah, helst fra Nordrhône i Frankrig, vil være toppen til denne ret Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til hummer