Sauce med enebær og dark ale

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

45 min

En sauce med en duft, som får tænderne til at løbe i vand.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 tsk tørrede enebær
  • 25 g smør
  • 3 gulerødder i grove stykker
  • 3 zittauerløg i grove stykker
  • ¼ liter mørk luksusøl, fx dark ale
  • 1½ tsk honning
  • 1¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1½ dl grøntsagsbouillon
  • ¼ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • 1 spsk lys saucejævner
  • evt. kulør

Hertil

  • 3 stegt andebryster (ca. 900 g)
  • 1½ kg kogte aspargeskartofler
  • 900 g blandet salat af blå vindruer, bladselleri, romainesalat, blåskimmelost og pecannødder

Sådan gør du

Sådan gør du

Knus enebærrene let. Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde. Brun gulerødder, løg og enebær ved kraftig varme i ca. 3 min. Tilsæt øl, honning, salt og peber og lad blandingen koge ved kraftig varme og uden låg i ca. 3 min. Si skyen og mål den, kog evt. ind til der er ca. 1 dl. Tilsæt bouillon og fløde. Kog saucen ved svag varme i ca. 1 min., tag gryden af varmen og rør saucejævner i. Kog atter saucen, stadig under omrøring, i ca. 1 min. og smag til.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 21840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,6 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 28 %
  • Fedt: 53 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Syrah Cornas, Frankrig

Enebær, mørk øl og en salat med blåskimmelost kræver en seriøs vin. Rødvin på ren syrah, helst fra Nordrhône i Frankrig, vil være toppen til denne ret Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til hummer