Sauce med enebær og dark ale

Bedømmelse

(3 vurderinger)

45 min

En sauce med en duft, som får tænderne til at løbe i vand.

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 tsk tørrede enebær
  • 25 g smør
  • 3 gulerødder i grove stykker
  • 3 zittauerløg i grove stykker
  • ¼ liter mørk luksusøl, fx dark ale
  • 1½ tsk honning
  • 1¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1½ dl grøntsagsbouillon
  • ¼ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • 1 spsk lys saucejævner
  • evt. kulør

Hertil

  • 3 stegt andebryster (ca. 900 g)
  • 1½ kg kogte aspargeskartofler
  • 900 g blandet salat af blå vindruer, bladselleri, romainesalat, blåskimmelost og pecannødder

Sådan gør du

Sådan gør du

Knus enebærrene let. Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde. Brun gulerødder, løg og enebær ved kraftig varme i ca. 3 min. Tilsæt øl, honning, salt og peber og lad blandingen koge ved kraftig varme og uden låg i ca. 3 min. Si skyen og mål den, kog evt. ind til der er ca. 1 dl. Tilsæt bouillon og fløde. Kog saucen ved svag varme i ca. 1 min., tag gryden af varmen og rør saucejævner i. Kog atter saucen, stadig under omrøring, i ca. 1 min. og smag til.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 21840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,6 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 28 %
  • Fedt: 53 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Print

Kilde:

Vin match

Syrah Cornas, Frankrig

Enebær, mørk øl og en salat med blåskimmelost kræver en seriøs vin. Rødvin på ren syrah, helst fra Nordrhône i Frankrig, vil være toppen til denne ret Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til hummer