• Ost
  • Just add some cheese
  • Inspiration og opskrifter med ost
  • Cheese hacks
  • Køb Oste fra Arla her
  • Kend din ost
  • Hvad er flødeost?

    Hvad er flødeost?

    Flødeost er en hvid, cremet smøreost, der ofte bruges som smørelse på brød, men kan også anvendes i pastasalater, saucer og pastaretter. Især oste med høje fedtprocenter passer til varme retter.

    Flødeosten blev opfundet i 1872 af en amerikansk mejerist, som ved et uheld udviklede en metode til at producere flødeost, da han forsøgte at genproducere en fransk ost. Han stiftede herefter firmaet, Philadelphia, som i dag er kendt for sine flødeost, der er fremstillet af komælk. I dag fremstilles der flødeost over hele verden af mange forskellige producenter.

    Flødeost er et meget enkelt produkt, der kun består af fløde, mælkesyrekultur og salt.

    Mælken blandes i fløden, hvorefter massen varmebehandles og homogeniseres, så konsistensen er rigtig. Herefter tilsættes mælkesyrekulturen, som får fløden til at syrne. Efter dette centrifugeres ostemassen for at få ostevallen siet fra. Ostemassen er nu klar til at blive saltet og få tilsat eventuelle krydderier, hvorefter de fyldes i bægre.

    Ostetype

    Flødeost

    Karakteristika

    Flødeost indeholder mindst 60% fedt i tørstof. Hvis fedtindholdet er lavere, betegnes den som friskost.

    Smag

    Mild, syrlig og med en cremet konsistens og en mild smag af fløde.

    Arla oste:

    Arla Buko® Naturel

    Arla Buko® Natural Øko

    Arla Buko® Pikant

    Arla Buko® Pikant Øko

    Arla Buko® Pikant 11% fedt

    Arla Buko® Grøn pikant

    Arla Buko® Årets smag

    Arla Buko® paprika/chilli

    Arla Buko® Garli

    Arla® Laktosefri Friskost 55+

    Arla Lillebror® Smøreost pikant 40+

    Castello® Flødeost Rom 65+

    Castello® Flødeost med purløg 65+

    Castello® Flødeost ananas 70+

    Castello® Mini Mix 70+

    Castello® Organic Cream Cheese Garlic 65+

    Castello® Flødekrans peber 70+