Koldskål-i-en-kop

Koldskål-i-en-kop

20 min
Shake din egen koldskål. Det er nemt og smager super godt. Du skal kun bruge en kop med låg, fx en termokop eller et syltetøjsglas. Smag din koldskål til med honning og citron, og lav din egen sprøde topping eller find noget sprødt i skabet fx mysli, cornflakes eller kammerjunkere.

Sådan gør du

Koldskål
  • Fordel kærnemælk, ymer og de øvrige ingredienser i 2 kopper.
  • Sæt låg på og ryst rigtigt godt.
  • Smag koldskålen til. Måske du har lyst til at få den mere syrlig eller mere sød.
Sprød topping
  • Smelt smørret i en pande ved jævn varme.
  • Tilsæt havregryn, mandler og honning.
  • Rist ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 minutter til myslien er sprød og gylden.
  • Fordel mysli i koldskålen sammen med frugt og top op undervejs.
Tips

I stedet for ymer kan du vælge din favorityoghurt fra køleskabet, prøv fx en jordbæryoghurt (måske du så helt skal undlade honningen). Hvis din koldskål skal være laktosefri, kan du bruge kefir og yoghurt naturel fra Cultura. Har du rester af myslien, så smager den perfekt på din yoghurt eller i hjemmelavede mysliboller.

Variation

Det smager naturligvis også rigtig godt med kammerjunkerere på koldskålen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4044 kJ / 967 kcal

Næringsindhold pr. 100g

579 kJ / 139 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 12,7 % 4,3 g
Kulhydrat: 47 % 16 g
Fedt: 40,3 % 6,3 g
Mere inspiration

Har du lyst at bage kammerjunkere har du en opskrift her.

Ingredienser

Koldskål
2 dl Kærnemælk
2 dl Ymer eller yoghurt
1 tsk Vaniljesukker
1 spsk Flydende honning eller sukker
Revet citronskal (usprøjtet) af ¼ citron
1 spsk Friskpresset citronsaft
Sprød topping
25 g Smør
2 dl Havregryn, fine eller grove
20 Grofthakkede mandler
1 spsk Flydende honning eller sukker
1 Frugt i sæson, fx æble, melon, jordbær i tern