Victoria er en middelstor, oval blomme med rødorange skind og gult frugtkød. Frugtkødet løsner sig kun delvis fra stenen, der sidder midt i blommen.
Smagen er sød, men også lidt syrligt og aromatisk. Frugtkødet er meget saftigt, en anelse vandet.
Victoria blommer stammer fra England og menes at være kommet til Danmark i 1850’erne. Træet har en middel vækst og hængende grene. Det er selvbestøvende.
Spis Victoria blommerne som frisk frugt i sæsonen. Victoria blommer kan anvendes i desserter, fx blommecrumble og kager, fx chokoladekage med frisk frugt. Friske blommer er velegnede i salater, som tilbehør til kødretter, især andebryst og andet fjerkræ. Blommerne er gode til osteanretninger i form af chutney, relish eller kompot eller som en ostesnitte. Har man mange blommer kan de bruges til marmelade og saft eller syltes som halve blommer i fx madeira, rom eller andet spiritus. Victoria blommer har kort holdbarhed, 4-6 dage i køleskab. Victoria blommer kan fryses. Det er bedst at udstene dem først, for de bliver bløde, når de tør op.
Den sætter mange frugter, og ofte skal der udtyndes kraftigt, eller grenene skal understøttes.
Første halvdel af september.
Der findes ikke specifikke data for Victoria blomme, men vi har valgt blomme.