Tigerrejer i ostetempura

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

45 min

Indbagte friturestegte rejer med feldsalat og ostestave vendt i persille og citronskal.

Ingredienser

Antal portioner

Tempuradej

  • 50 g hvid hvedemel - fintformalet fuldkornshvede (ca. 1 dl)
  • ¾ dl iskoldt vand
  • ¾ dl kold pilsnerøl
  • 50 g fintrevet Arla® Emmentaler Emmentaler
  • ½ tsk groft salt
  • 1 æggehvide
  • ½ liter rapsolie
  • 20 pillede rå tigerrejer med halevifte

Gremolata

  • ½ liter renset feldsalat
  • 4 både af citroner (usprøjtede)

Sådan gør du

Sådan gør du

Tempuradej

Rør mel og vand sammen til en jævning og pisk øl i. Vend ost og salt i dejen. Pisk æggehviden stiv og vend den i dejen.

Lad olien blive godt varm i en lille tykbundet gryde. Prøv evt. med et stykke brød om olien er varm nok. Dyp rejerne i dejen - hold fast i halen og kom dem i den varme olie. Steg dem i ca. 1 min. Tag dem og læg dem på fedtsugende papir.

Gremolata

Bland persille og citronskal sammen. Vend ostestavene heri.

Ved serveringen

Fordel salat og citronbåde på 4 tallerkener. Læg herpå de friturekogte rejer og ostestavene vendt i gremolata. Server straks.

Tip

Server evt. ad 2 omgange så rejerne er frisk friturekogte.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 5130 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,4 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 11 %
  • Fedt: 60 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: