Lav en madplan og undgå madspild

Planlægning:

Brug lidt tid sammen med familien - snak om hvad der skal ske i ugens løb og hvem der skal hvad og hvornår - hvem der tager hvilke maddage og hvad der skal være på menuen. Lav en indkøbsliste og få alle dine indkøb handlet ind på en gang.

Ved at planlægge med en madplan, får vi ofte mere varieret mad. Og vi værdsætter, tiden vi sparer, når vi slipper for at handle ind hver dag. Og ikke mindst undgår vi at få alt for mange rester, som man risikere ender som madspild

Hjælp er lige ved hånden:

Ved at tilmelde dig Mine sider, her på siden, kan du vælge mellem over 4000 opskrifter og tilføje dem til dine favoritter. Så kan du nemt finde de opskrifter du allerbedst kan lide. Vi vil løbende opdatere mine sider, så du får endnu flere muligheder.

Du kan også finde inspiration til ugens 7 dage i vores madplan, der opdateres med nye opskrifter hver uge.

Det cirkulerende køkken:

Det cirkulerende køkken er en betegnelse for, at nogle elementer fra ét måltid kan indgå i et andet.

Som fx, hvis der om aftenen er blevet serveret frikadeller, så kan madpakken næste dag består af en frikadelle sandwich eller blot en råkost af revne gulerødder og æbler og hertil serveret en frikadelle.

På denne måde er det nemt at få brugt ”den lille rest”, som kan være tilbage fra aftensmaden, og som de fleste smider ud, fordi den er for lille til et helt måltid.