Englekager

Bedømmelse

(19 vurderinger)

1 timer

Sæt glasbilleder på de små fine kager og hæng dem på juletræet.

Ingredienser

ca. 20 stk.

Antal portioner
  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 100 g smør
  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk sirup

Pynt

  • 1 dl flormelis
  • 1 spsk æggehvider
  • 20 små glansbilleder med engle
  • sølvkugler af sukker

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland mel, sukker og vaniljesukker. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i blandingen. Tilsæt æggeblomme og sirup og ælt dejen sammen. Lad dejen hvile i køleskabet i ca. ½ time. Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord. Stik stjerner og hjerter ud med kageforme og læg dem på en plade med bagepapir. Bag kagerne midt i ovnen. Lad kagerne køle af.

Pynt

Bland flormelis og æggehvide. Læg en lille klat midt på kagen og tryk et glansbillede eller sølvkugler fast. Træk et tyndt bånd gennem kagen med en stoppenål.

Hæng kagerne på juletræet.

Bagetid

Ca. 7 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7110 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,4 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 48 %

Print

Kilde: