Julekager
60+ min

Julekager

Foren dine kreative evner med din barnlige sjæl og hyg dig en eftermiddag med at dekorere julekager.
Fryseegnet
Bedømmelse (40 vurderinger)

Min bedømmelse:

Julekager

Foren dine kreative evner med din barnlige sjæl og hyg dig en eftermiddag med at dekorere julekager.

ca. 50 kager

Antal portioner

Dej

  • 225 g hvedemel (ca. 3¾ dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • 75 g koldt smør
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 1 finthakket vaniljestang (hele stangen)
  • 50 g smuttede, finthakkede mandler
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • 1 æg

Hvid og brun glasur

  • 100 g flormelis (ca. 2 dl)
  • 1½ spsk vand
  • ½ spsk kakao

Pynt:

  • guldstøv
  • sølvkugler

Fremgangsmåde:

Dej

Bland mel og bagepulver i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen, til den ligner revet ost. Tilsæt sukker, vaniljestang og mandler. Kom citronsaft og æg i melblandingen og ælt dejen godt sammen. Rul dejen ud, ca. 2 mm tyk, på et meldrysset bord. Udstik figurer med forskellige kageforme. Læg kagefigurerne på plader med bagepapir og bag kagerne øverst i ovnen.

Hvid og brun glasur

Rør sukker og vand sammen til en tyk glasur. Kom halvdelen af glasuren i en plastikpose. Rør kakao i resten af glasuren, til den er ensartet brun. Kom den brune glasur i en anden plastikpose og klip et meget lille hul i spidsen af begge poser. Dekorer kagerne med glasur. Pynt straks med guldstøv og sølvkugler og lad glasuren stivne.

Tip

Prik med en kødnål et hul i kagerne straks de kommer ud af ovnen. Bind fx en guldsnor i de afkølede kager og hæng dem på juletræet.

Bagetid

Ca. 7 min. ved 200° -traditionel ovn.

Tips

Kan fryses uden glasur.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10790 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,1 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 62 %
  • Fedt: 32 %
Print