Kardemommekrydrede julesmåkager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(18 vurderinger)

1 timer

Varme krydderier, lime og sødme - disse små kager er skønne og egner sig også til at spise på andre tidspunkter af året.

Ingredienser

ca. 75 stk.

Antal portioner

  • 250 g smør
  • 375 g hvedemel (ca. 6½ dl)
  • 150 g flormelis (ca. 3 dl)
  • ¼ tsk groft salt
  • 2 spsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 1 spsk stødt kardemomme
  • 1 spsk stødt ingefær

Pynt

  • flormelis

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret smelte i en gryde og lad det blive nøddebrunt. Bland mel og de øvrige ingredienser sammen i en skål. Hæld smørret - uden bundfald - i skålen og bland det sammen med en ske - til det smuldrer - eller klumper sammen. Form kagerne til uregelmæssige klumper - tag en skefuld dej og form den i hånden - klem den sammen. De må gerne have forskellig form. Læg de små kager på plader med bagepapir og bag dem midt i ovnen - én plade ad gangen.

Lad kagerne køle af og tril dem i flormelis - så de ligner små snebolde.

Bagetid

Ca. 12 min. ved 200°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 16960 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,8 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 46 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: