Kardemommekrydrede julesmåkager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(16 vurderinger)

1 timer

Varme krydderier, lime og sødme - disse små kager er skønne og egner sig også til at spise på andre tidspunkter af året.

Ingredienser

ca. 75 stk.

Antal portioner
  • 250 g smør
  • 375 g hvedemel (ca. 6½ dl)
  • 150 g flormelis (ca. 3 dl)
  • ¼ tsk groft salt
  • 2 spsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 1 spsk stødt kardemomme
  • 1 spsk stødt ingefær

Pynt

  • flormelis

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret smelte i en gryde og lad det blive nøddebrunt. Bland mel og de øvrige ingredienser sammen i en skål. Hæld smørret - uden bundfald - i skålen og bland det sammen med en ske - til det smuldrer - eller klumper sammen. Form kagerne til uregelmæssige klumper - tag en skefuld dej og form den i hånden - klem den sammen. De må gerne have forskellig form. Læg de små kager på plader med bagepapir og bag dem midt i ovnen - én plade ad gangen.

Lad kagerne køle af og tril dem i flormelis - så de ligner små snebolde.

Bagetid

Ca. 12 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 16960 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,8 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 46 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: