Tilberedning af vildtkød

Tilberedning af vildtkød

Ferskt vildtkød er bedst, men oftest fryses kødet. Så skal man bare være opmærksom på, at vildtkødet kun kan holde sig i fryseren 3-4 måneder, samt at det skal tøes langsomt op, dvs. i køleskabet over et døgn eller to.

Beskrivelse

De store stykker som bov, kølle osv. kan steges, ligesom man plejer med okse- eller lammekød. Krydr med hvidløg, persille, rosmarin, laurbærblade, enebær, rødvin osv. Skyen sies og jævnes til sauce, og fløde er ikke nødvendig. Smag til med en god skefuld grovkornet, fransk sennep.

Som tilbehør kan de inderste, hele blade af to danske salathoveder samt kerner af et granatæble bruges. Dressingen er smør, der bruses op, tilsættes snittet hvidløg og til sidst et par spsk. granatæblesaft samt salt. Hæld over salaten og server straks.

Hakket dyrekød er en glimrende og billig måde at spise vildt. Lav store hakkebøffer omviklet med bacon. Gæs eller fuglevildt, som man har en mistanke om, er gamle og halvtørre, kan hakkes og blive til en dejlig forloren hare - evt. blandet med hakket kalv og flæsk for saftighedens skyld. Tilbehøret kan være en coleslawsalat af meget fintsnittet hvidkål og æble samt tørrede tranebær med en dressing af cremefraiche 38%, grovkornet fransk sennep og grapesaft.

Kilder

Karolines Køkken