Stegte kyllingelår med tomatris

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(15 vurderinger)

60+ min

En skøn chilikrydret ret.

Ingredienser

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 6 kyllingeoverlår
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tomatris

  • 2 små friske røde chilipebre
  • 25 g smør
  • 2 hakkede zittauerløg
  • 320 g løse ris, parboiled (ca. 4 dl)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • ½ liter grøntsagsbouillon
  • 2 spsk delikatessepaprika
  • 1½ spsk sød chilisauce
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Grøntsager

  • 6 stilke bladselleri i 3 cm stykker
  • 2 røde peberfrugter i store tern
  • 1 tsk groft salt

Tilbehør

  • 200 g flutes

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret blive gyldent i en stegegryde. Brun kyllingelårene ca. 1 min. på hver side. Drys dem med salt og peber. Steg kyllingelårene ved svag varme og under låg ca. 10 min. på hver side.

Tomatris

Flæk chilipeberne på langs. Fjern kernerne under rindende vand med en spids kniv. Hak chilipeberne (1½ spsk i alt). Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og ris et kort øjeblik. Tilsæt resten af ingredienserne. Lad risene koge ved svag varme og under låg i ca. 12 min. Tag gryden fra varmen og lad risene trække ca. 12 min., stadig under låg.

Grøntsager

Tag kyllingelårene op af stegegryden og lad dem hvile tildækket i ca. 10 min. Skru op til jævn varme. Svits bladsellerien i stegeskyen i ca. 3 min. Tilsæt peberfrugter og salt og svits yderligere i ca. 4 min. Smag grøntsagerne til.

Ved serveringen

Fordel risene i et stort, dybt fad. Anret herpå kyllingelår og grøntsager.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 14750 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,9 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 28 %

Print

Kilde: