Stegte kyllingelår med tomatris

Stegte kyllingelår med tomatris

60+ min
En skøn chilikrydret ret.

Sådan gør du

  • Lad smørret blive gyldent i en stegegryde. Brun kyllingelårene ca. 1 min. på hver side. Drys dem med salt og peber. Steg kyllingelårene ved svag varme og under låg ca. 10 min. på hver side.
Tomatris
  • Flæk chilipeberne på langs. Fjern kernerne under rindende vand med en spids kniv. Hak chilipeberne (1½ spsk i alt). Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og ris et kort øjeblik. Tilsæt resten af ingredienserne. Lad risene koge ved svag varme og under låg i ca. 12 min. Tag gryden fra varmen og lad risene trække ca. 12 min., stadig under låg.
Grøntsager
  • Tag kyllingelårene op af stegegryden og lad dem hvile tildækket i ca. 10 min. Skru op til jævn varme. Svits bladsellerien i stegeskyen i ca. 3 min. Tilsæt peberfrugter og salt og svits yderligere i ca. 4 min. Smag grøntsagerne til.
Ved serveringen
  • Fordel risene i et stort, dybt fad. Anret herpå kyllingelår og grøntsager.
Energiindhold for hele retten:

11858 kJ / 2834 kcal

Næringsindhold pr. 100g

454 kJ / 109 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 22,4 % 6 g
Kulhydrat: 46,2 % 12,3 g
Fedt: 31,4 % 3,9 g
Relateret video
Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Ingredienser

20 g Smør
6 Kyllingeoverlår (ca. 1⅕ kg)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Tomatris
2 Små friske røde chilipebre
25 g Smør
2 Hakkede zittauerløg
320 g Løse ris, parboiled (ca. 4 dl)
1 dåse Hakkede tomater (ca. 400 g)
½ liter Grøntsagsbouillon
2 spsk Mild paprika
1½ spsk Sød chilisauce
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Grøntsager
6 stilke Bladselleri i 3 cm stykker (ca. 150 g)
2 Røde peberfrugter i store tern (ca. 300 g)
1 tsk Groft salt