Ingrid ærter er på størrelse med grønne ærter. Farven er lys gulbrun
Ingrid ærten har en intens ærtesmag og en let sødme og nøddeagtig smag samt noter af majs. De koger ikke ud, men bevarer en fast struktur og bid efter kogning.
Ingrid ærter er en relativ gammel sort, som har været dyrket siden oldtiden. Den har især været anvendt til dyrefoder, men har muligvis også været anvendt til fremstilling af gule flækærter til den klassiske ret gule ærter. Her i 2020’erne er der ved at komme gang i en dansk produktion af Ingrid ærter til brug i køkkenet.
De rå, tørrede Ingrid ærter skal skylles og koges møre i rigeligt vand. Det er en god idé at sætte dem i blød i min. 8 timer i køleskabet før kogning, hvorved kogetiden nedsættes. Ingrid ærter kan anvendes i stedet for kikærter til fx hummus og falafler. Ingrid ærter kan ristes og bruges som snack. De ristede kikærter er gode i salatblandinger eller som drys på en middagsret.
Ingrid ærter fås også som afskallede, flækkede ærter. De er nemme at koge og purere til fx gammeldags gule ærter, og andre supper og saucer. Desuden fås ærtemel, som er god i farser og kager.
Hele året.
Læs om næringsindholdet hos Fødevareinstituttet https://frida.fooddata.dk/food/741?. Da der ikke findes data for Ingrid ærter, har vi valgt kikærter. Alle bælgfrugter anbefales i en klimavenlig kost med mindre kød, fordi de er gode proteinkilder og mætter godt.