Spidskål har en mild kålsmag. Rå spidskål er sprødt og med bid.
De første spidskål kom til Danmark i slutningen af 1700-tallet og hed dengang sukkertopkål. Spidskål har en kortere vækstsæson end hvidkål, og man kan nå at høste dem, inden de angribes af kållarver, hvis man forsøger sig med dem i køkkenhaven. Bladene er mere løstsiddende end på hvidkål, og stokken i bunden er ret kort. Et spidskål vejer omkring et kilo. For få år siden er der også kommet en rød spidskål på markedet. Den har rødlilla blade.
Et spidskål er nemmere at få spist i en mindre husholdning end et stort hvidkålshoved. Halvér kålen og skyl det godt igennem under vandhanen, da der godt kan gemme sig jord og sand mellem bladene. Massér kålen let, da det fjerner den værste struktur og forbedrer tilberedningen samt spiseoplevelsen. Spidskål kan let spises rå som en lækker salat, men har godt af at blive sammensat med lidt syre, der kan løfte den milde smag. Det er velegnet i alverdens salater, f.eks. coleslaw. Ellers så erstat icebergsalaten med spidskål i en burger. Et spidskål kan skæres i kvarte eller ottendedele på langs, dampes eller grilles i fem til otte minutter og serveres som tilbehør til fiske- og kødretter. Spidskål kan også tilberedes som stuvet spidskål. Det kan anvendes til supper, gryderetter, wokretter og som fyld i forårsruller. I mange opskrifter vil man sagtens kunne bruge spidskål i stedet for hvidkål. Spidskål opbevares bedst i køleskab og kan holde sig i ca. 14 dage.
Juni - oktober.
Læs om næringsindholdet hos Fødevareinstituttet.