Koge æg

Koge æg
Her har du en guide til, hvordan og hvor længe æg skal koge. Kogetiden for at opnå perfekt kogte æg afhænger både af æggenes størrelse, temperatur og friskhed. Prøv denne vejledning, næste gang, du skal koge æg.

Hvordan koger man æg?

  1. Kom æggene i en gryde med kogende vand. Det er ikke nødvendigt at æggene er/bliver helt dækkede, dampen er lige så varm, som vandet er.

  2. Kog æggene ved svag varme under låg.

Hvor lang tid skal æg koge?

Kogetiden afhænger af æggenes alder, temperatur og størrelse (- jo friskere, koldere og større æggene er - jo længere kogetid).

Her er de vejledende kogetider:

• Hvor lang tid skal æg koge for at blive hårdkogte?: 8-10 minutter

• Hvor lang tid skal æg koge for at bliver "smilende"?: 6-7 minutter

• Hvor lang tid skal æg koge for at blive blødkogte: 5-6 minutter

Hæld vandet fra de kogte æg og overhæld dem med koldt vand, så kogningen stopper. De blødkogte æg er klar til at servere med det samme. De ”smilende” og hårdkogte æg kan pilles med det samme, men tager ingen skade af ligge i det kolde vand, til du ikke brænder fingrene.