Æg i madlavning

Der kan være salmonellabakterier på æg. Bakterierne findes ofte uden på skallen, hvis den er ubeskadiget. Men hvis hønen har en infektion i æggestok eller æggeleder, kan der være bakterier i blomme og hvide.
Æg i madlavning

Beskrivelse

  1. Køb de mest friske æg.

  2. Opbevar altid æg i køleskabet.

  3. Gennemsteg eller -kog retter med rå æg. Temperaturen skal være over 75º C.

  4. Tilbered mad med æg så kort tid før servering som muligt.

  5. Stil mad med æg i køleskabet lige efter tilberedningen, hvis det ikke skal serveres med det samme.

  6. Slå æg ud på kanten af køkkenvasken eller kanten af en underkop, så du ikke får bakterier ned i skålen.

  7. Se på det udslåede æg. Hviden skal være sej og tyktflydende og blommen hel.

  8. Vask hænder efter berøring af skallen på rå æg.

  9. Steg, kog eller bag retter med rå æg, så temperaturen kommer over 75º C.

  10. Brug pasteuriserede æg til kolde og lune retter, hvor temperaturen ikke kommer over 75º C, fx koldskål, fromage, bearnaisesauce, is, mayonnaise, chokolademousse og lignende.

Kilder

  • Karolines Køkken
Æg i madlavning