• Artikler
  • Sådan holder du en gennemført halloweenfest

Sådan holder du en gennemført halloweenfest

Sådan holder du en gennemført halloweenfest

Skal du holde halloweenfesten i år? Her er nogle gode tips og tricks til at få både uhygge og god smag til at spille.

Hvis du skal holde en halloweenfest eller bare generelt går all-in på traditionen, og gerne vil pynte op til det, så kan du nemt og billigt selv lave den pynt, du har brug for.

Der findes mange forskellige måder, man kan skabe den helt rigtige stemning på.

  • Lav en playliste med noget uhyggeligt musik eller uhyggelige lyde, der kan køre i baggrunden, mens festen er i gang.
  • Placer en masse stearinlys i sort og hvid rundt omkring i lokalet. Dryp evt. rød stearin over hvide lys, så det ligner, at der drypper blod fra dem.
  • Pust hvide balloner op og tegn ansigter på dem med en sort tusch, så de ligner spøgelser
  • Lav edderkoppespind med vat og dekorer bordet, vindueskarme, vægge og lofter. På bordet kan du evt. anvende candyfloss i stedet for vat, så det er spiseligt.
  • Lav dine egne bordkort ved at klippe typiske halloween figurer ud af karton, fx små flagermus, græskar, spøgelser osv. Skriv navn på, og klip evt. en lille slids i figuren, så bordkortet kan sættes på glasset.

Hvis du har lyst, kan festen også inkludere udklædning. Vigtigst af alt er det, at dine gæster ved, hvad der forventes af dem, så giv gerne besked om evt. udklædning i invitationen.

En anden mulighed er, at du sørger for fx uhyggelige masker, hugtænder eller ansigtsmaling, der kan ligge på bordet til fri afbenyttelse.

Server uhyggelig lækker mad

Helt almindelige retter kan sagtens bruges til halloween. Lav et menukort, hvor du er kreativ med navnene på ellers kendte og elskede retter, og hæng det op eller læg det på bordet, så det indgår som en del af pynten. Lav fx:

kk_halloweenkage_jpg.jpg

Lav en lækker farverig græskarsuppe og server den med søde små græskarboller til. Desserten kan bestå af en mørk og blodig chokoladecheesecake pyntet med marengsspøgelser, eller lad børnene gå i køkkenet og slå sig løs med at lave deres egen dessert i form af uhyggelige heksefingre eller pyntning af halloween muffins.

Gør maden ekstra festlig ved fx at servere suppen i et udhulet græskar eller pynt maden med nogle plastikedderkopper, flagermus og spøgelser.

graeskarboller_jpg.jpg

Til Halloween hører der masser af lækre græskar til både som pynt og i madlavningen. Mange af opskrifterne kan fint spises på en helt almindelig hverdag eller piftes op til weekenden og Halloween festen. Find inspiration til brug af de skønne græskar lige her.

Find mange flere inspirerende opskrifter til en (u)hyggelig aften her.

heksefingre_jpeg-1.jpg

Det skal I drikke

Hæld de drikkevarer, du ønsker, på diverse flasker, sæt mærkater på og server nemt og hurtigt Heksebryg, Zombie virus, Dracula’s blod, Edderkoppemost osv. for dine gæster.

Du kan også lave store isterninger ved at fylde engangshandsker med vand og fryse dem. Servér drikkevarerne i en stor bowle og kom et par isterninge-hænder i. Tilsæt evt. en smule blodig solbærsaft/grenadine. Du kan også købe vingummiorme og komme dem i bowlen eller hæng dem på kanten.

Fyld kanyler op med saftevand i forskellige farver og præsentér det fx som blod (rød saft), dragetis (gul saft), heksebryg (grøn saft), slangegift (blå saft) og græskarjuice (orange saft). Saml de fyldte kanyler i glas og sæt dem rundt på bordet - de fungerer både som pynt og en sjov drink.

Gode aktiviteter til halloween

Gør festen endnu sjovere ved at lege en masse forskellige lege. I kan bl.a. lave en skattejagt, hvor I kan få forældre eller venner til at stå på lur forskellige steder på ruten, for at stå klar til at skræmme, når I passerer. I kan også lege blindtest. Fyld her nogle papkasser med diverse ting lige fra mad til beklædningsgenstande. Lav to huller i siden, og skift derefter til at gætte hvad kassen indeholder.

En mere rolig og hyggelig leg kunne være at afholde en konkurrence med græskarudskæring. Her kan det gælde om at skære det flotteste eller mest uhyggelige græskarhoved.

Uanset hvad du finder på, så håber vi, at du får en uhyggelig god halloween!