Arlas madekspert, kok og mor til to

Mød Britta Surland

Mød Britta Surland

Passioneret MADelsker med NOGET PÅ HJERTET

Indhold

Passion og mad

Jeg hedder Britta, og det er mig, der driver Arlas Instagram. Jeg er uddannet kok og har en professionsbachelor i ernæring og sundhed. Jeg har faktisk arbejdet i Arla i mere end 15 år i forskellige roller, men MAD har altid været omdrejningspunktet. Bl.a. har jeg udviklet opskrifter, testet mejeriprodukter, stylet mad, og arrangeret events med mad og børn i fokus til bl.a. Foodfestival, Arla Food Fest, Arla Fondens MADlejr og meget mere.

Mit nuværende job er på alle måder mit drømmejob. I Arla arbejder vi for at inspirere til bedre, sundere og mere bæredygtige madvaner, og det oversætter jeg helt konkret gennem inspiration, opskriftsudvikling, videoer og billeder. Og denne vision går på mange måder hånd i hånd med min egen passion, så det er virkelig ”det perfekte match”. Jeg har en mission om at skabe madglæde og inspirere hele familien til at lave mere mad.

Aarhusianer med et livligt hjem

Jeg bor i et træhus nord for Århus, hvor jeg udvikler, tester, planter, høster og filmer. Det er derfor mit hjem med køkken, bålsted og have, som du møder på Arlas Instagram. Her bor jeg sammen med min mand og vores to børn, Albert og Frida. Vores hjem er altid fuld af liv og gæster, især mange børn, som tit kommer på besøg for at lave mad. Frida og Albert har du måske også set, de deltager nemlig ofte i Arla Madløjer, som handler om at få flere børn i køkkenet, hvilket er endnu en af mine store passioner. Køkkenet kan så mange ting, alt fra læring til nærvær og hygge. Mere køkkentid er bare godt på alle måder!

britta familie og hus

Brittas familie, køkken og træhus

Den Store Bagedyst – not so much

Jeg bager ikke ligeså flotte kager, som de gør i Den Store Bagedyst. Jeg har simpelthen ikke den omhyggelighed og nøjagtighed, som det kræver. Jeg har nok et lidt rustikt udtryk, men jeg går all in på smag og kærlighed til gode råvarer. Og så er jeg ret kreativ og elsker skøre idéer, nye smage og forskellige farver. Det er dog Frida, som er den helt store ekspert indenfor bagning, og jeg elsker, når mine børn laver mad til mig.

Jeg er selv vokset op med speltmor, hvor vi havde en stor grøntsagshave og lavede alt fra bunden med masser af klid og fuldkorn og ingen sukker. Min far var sømand, og når han var hjemme blev der til gengæld kogt fon, lavet melboller og banket ud til benløse fugle, og når han var ude stod den på svampepostej og selleribøffer. Dengang var jeg klart mest begejstret for min fars mad, men i dag sætter jeg umådeligt stor pris på begge dele. Jeg elsker grøntsager, nye smagsoplevelser, naturens skatkammer, bælgfrugter og mejeri.

Det sker på Instagram

På @arladk Instagram deler jeg ud af min madglæde og inspirerer med lækre opskrifter, grønt i sæson, smarte tricks, trends og meget mere. Jeg er på Instagram næsten hver dag, og jeg bliver SÅ glad, når vores følgere liker, kommenterer, bruger opskrifter og deler. Bliv endelig ved med det! Jeg får også en masse inspiration fra følgerne, og på den måde lærer jeg også lidt om, hvem der følger med, og hvad de godt kan lide.

Jeg glæder mig til at lave masser af MADinspiration i fremtiden og håber, at vi kommer til at se meget mere til hinanden! Følg med på Instagram

Stolt af at arbejde i Arla

Jeg elsker mit job i Arla, og jeg har altså været ansat i 18 år. Det gør mig ret stolt at arbejde i Danmarks største fødevarevirksomhed. Ikke fordi vi er store, men fordi jeg synes, at vi laver mejeriprodukter i verdensklasse. Vi er et andelsmejeri, som deler alt overskud mellem vores ejere, nemlig landmændene. Det er også en tanke, jeg holder meget af. Jeg kender flere af vores landmænd, og jeg er dybt imponeret over det arbejde, der følger med at have en gård og hver dag levere mælk, som andre dygtige kolle-gaer, nemlig mejerister, omdanner til fløde, smør, ost, yoghurt og mange flere skønne produkter. Nå ja, og så er vi faktisk verdens største økologiske mejeri – det er da også noget, jeg er ret stolt af.

Og så har vi også Arla Fondens MADlejr. Hvert år kommer mere end 100 6. og 7. klasser på lejrskole i en uge og lærer alt om råvarer og madlavning på den fede måde. Børnene har selv indflydelse på, hvad de vil lave, og de oplever køerne blive malket på na-bogården, æggene komme ud af hønen, rejerne op af fjorden og grøntsagerne hentes i haven. En uge, der får betydning for børnenes madglæde resten af deres liv – det er da noget at være stolt af som medarbejder.

Stop madspild

Jeg ved, hvor meget arbejde, der ligger bag at fremstille produkter. Ikke kun mejeri, men også det at dyrke grøntsager mv. Der er så meget arbejde fra et lille løg bliver lagt i jorden på marken, vandet, gødet, luget, høstet, tørret, transporteret, pillet, hakket til det endelig ender i tomatsuppen. Derfor lægger det mig også meget på sinde at kæmpe for mindre madspild.

Vi skal passe godt på jordens ressourcer. Vi har ikke så mange af dem, og vi bliver flere og flere mennesker. Vi kan alle blive bedre til at smide mindre mad ud - det handler om at få sig nogle gode vaner.

Inspiration til at bruge madrester

Inspiration til at bruge madrester

Jeg håber i har lyst til at følge med!

Med madGLAD hilsen Britta

<< Tilbage til oversigten