Tangguide

Tang er i mange år blevet anvendt til menneskeføde specielt i Asien, hvor den anvendes i supper, sushi, salater og snack.

Guider

ang har en let sødlig og salt smag. Indeholder også umami, der virker smagsforstærkende, så andre smagselementer i retten fremstår tydeligere. Tang har en svag duft og smag, som genkendes fra fisk.

Ernæringsmæssigt indeholder tang kun få kalorier. Den er rig på essenteille amonisyrer, kostfibre, mineraler og vitaminer. Der er kun ganske lidt fedt i tang, men de gode umættede fedtsyrer udgør størstedelen af det samlede fedtindhold.

Tang har et højt indhold af jod. Derfor bør tang kun indgå som en del af en varieret kost, da en ensidig kost med store mængder tang vil give risiko for et for stort indtag af jod.

Hos nogle fiskehandler er det muligt at bestille frisk tang hjem. Denne er, efter høst, blevet saltet, så den kan holde sig ca. 3 uger i køleskabet. Tørret tang kan findes i mange asiatiske forretninger og bestilles over nettet. Tørret tang kan holde sig et par år, hvis den beskyttes mod fugt.

Det er muligt at høste spiselig tang i havet omkring Danmark, men da der er risiko for, at tangen kan være forurenet, anbefales det at købe sin tang i stedet for at høste den selv. Den tang, som ligger og er skyllet op på stranden, er rådden og bør ikke spises.

Kilder

Tang – Grønsager fra havet. Ole G. Mouritsen (1. udg, 2009)

Fødevarestyrelsen