Rødbedevafler

Rødbedevafler

45 min
Grove rødbedevafler til aftensmad - toppet med saftige stegte grøntsager og en cremet grøn pesto. Det er mad, som kan gøre både små og store glade.
https://www.arla.dk/opskrifter/rodbedevafler/

Sådan gør du

Rødbedevafler
  • Bland mel, bagepulver og salt i en skål og pisk æg og mælk i. Tilsæt ost og revne rødbeder og pisk dejen igennem.
  • Varm et vaffeljern godt op - kraftig varme, hvis du har regulering.
  • Fordel ca. 1 dl dej i vaffeljernet - helt ud til kanten. Pres vaffeljernet helt sammen og bag vaflen ca. 2 min.
  • Bag resten af vaflerne og hold dem lune i ovnen (ca. 175° - varmluft) på plader med bagepapir.
Topping
  • Lad olien blive varm i en sauterpande. Steg champignonerne ved kraftig varme i ca. 5 min.
  • Tilsæt savojkål og svits i ca. 2 min. Kom æbler og salt i toppingen, vend godt rundt og smag til.
Persille-bønnepesto
  • Kør bønner, vand, ost, persille og salt i en foodprocessor i ca. 1 min. til en ensartet pesto. Smag til.
  • Server pestoen sammen med de lune rødbedevafler og toppingen.

I stedet for vafler kan du lave små tykke pandekager (2-3 spsk dej pr. stk.) som du steger i panden i lidt gyldent smør.

Energiindhold for hele retten:

9178 kJ / 2194 kcal

Næringsindhold pr. 100g

378 kJ / 90 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,2 g
Protein: 23,8 % 5,3 g
Kulhydrat: 47,9 % 10,6 g
Fedt: 28,3 % 2,9 g

Ingredienser

Rødbedevafler - 8 stk.
200 g Grahamsmel
1 tsk Bagepulver
1 tsk Groft salt
3 Æg
2 dl Mælk
100 g Revet tex mex ost
350 g Fintrevne rødbeder
Topping
1 tsk Rapsolie
450 g Champignoner i kvarte
200 g Strimlet savojkål eller spidskål
2 Røde æbler i både (ca. 250 g)
1 tsk Groft salt
Persille-bønnepesto
1 dåse Afdryppede, skyllede cannellinibønner (ca. 240 g)
1 dl Vand
75 g Revet tex mex ost
½ liter Blade og bløde stilke af bredbladet persille
¼ tsk Groft salt
Pynt
Blade af bredbladet persille