Kalvetyndsteg med dry rub
60+ min

Kalvetyndsteg med dry rub

Dry rub er tørre krydderier - forsøg dig frem - kun fantasien sætter grænser!
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kalvetyndsteg med dry rub

Dry rub er tørre krydderier - forsøg dig frem - kun fantasien sætter grænser!

Antal portioner

Parmakartofler

  • 6 bagekartofler i 24 både (ca. 1½ kg)
  • 12 skiver parmaskinke delt på langs
  • 1½ spsk smeltet smør
  • 1 tsk groft salt
  • 1 kg kalvetyndsstegsfilet
  • 2 spsk tørret salvie
  • ½ spsk groft salt
  • 1½ tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 1 spsk olivenolie

Dressing

Salat

  • 1½ liter blade af hovedsalat i mindre stykker
  • 2 dl friske basilikumblade
  • 500 g dampede grønne bønner
  • 200 g semidried tomatoes

Fremgangsmåde:

Parmakartofler

Vikl parmaskiverne rundt om kartoflerne og fordel dem i en lille bradepande. Pensl med fedtstof og drys med salt.

Fjern synlige hinder og sener fra stegen og rids fedtlaget. Fordel krydderierne på et spækbræt og rul stegen heri. Massér krydderierne godt ind i stegen. Lad olien blive godt varm i en pande (ca. 4 min.) og brun stegen ca. 2 min. på hver side. Sæt et stegetermometer i stegen og læg den i en bradepande. Steg kød og kartofler på en plade midt i ovnen. Mål med et stegetermomter kødets centrumstemperatur den skal være ca. 62°. Tag kødet ud og pak det ind i alufolie og et viskestykke. Skru ovnen op og steg kartoflerne færdige.

Dressing

Rør fraiche sammen med salt og peber. Stil dressingen tildækket i køleskabet indtil servering.

Salat

Skyl salaten og vend den sammen med basilikum og de dampede bønner. Fordel de semidried tomater på toppen.

Ved serveringen

Grill kartofler og kød øverst i ovnen. Skær stegen i tynde skiver og server straks sammen med kartofler, dressing og salat.

Tip

Brug resterne af stegen til pålæg eller en frokostsalat.

Stegetid

Ca. 1 time og 40 min. ved 90°.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 200°.

Grill

Ca. 2 min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 17440 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 38,9 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 30 %
Print