Melonguide

Meloner er af græskar-familien og er altså i familie med græskar, agurker og squash. Meloner stammer oprindeligt fra Indien og har bredt sig til Afrika og Mellemøsten. Kernerne fra græskar og meloner kan tørres og spises som snacks og i salater. Meloner kan ikke tilberedes, da de har et meget stort vandindhold (90-95%). Til gengæld er melon fantastisk til alle typer is: Parfati, sorbet og italiensk mælkeis. Kødet i sig selv egner sig ikke til frysning.

Guider

Man skelner mellem sukkermeloner og vandmelon. Vandmelon er en sort for sig.

Af sukkermeloner kender vi bedst honningmelon, frøskindsmelon, netmelon, galiamelon, cantaloupmelon og charentaise. De er alle varianter af samme type sukkermelon, der er forædlet forskelligt. Der krydses hele tiden sorter og udvikles nye melontyper, som får nye navne, så markedet er forvirrende. Navnene optræder lidt i flæng, også hos forhandere. I hvert fald: En god, moden melon skal være lidt blød i skallen og dufte af melon ved stilkenden. Sukkermeloner skal ikke spises kolde, da det dræber sødmen. Vandmeloner kan derimod godt nydes iskolde, selv om smagen og sødmen er bedre ved sturetemperatur.

Kilder

Karolines Køkken