Cantaloupemelon
Cantaloupe eller charentaise?
Cantaloupe er stor og rund. Den vejer ½-1 kg. Skrællen er lysegrøn med et nopret netmønster og grønne længdestriber. I handlen findes en anden melon, som kaldes charentaise. Den ligner cantaloupe til forveksling, og er da også en gammel fransk cantaloupe-sort.
Skyl melonen inden du skærer i den
Fødevarestyrelsen anbefaler, at en melon kommer en tur under vandhanen, hvor du skyller den grundigt, inden du skærer den ud. Derved kan du fjerne de fleste bakterier og virusser, som sidder på ydersiden af frugten. Selvom skrællen normalt ikke spises, kan du risikere at overføre bakterier og virus fra skrællen til frugtkødet eller andre madvarer, som den blandes med, hvis ikke du har rengjort den først. Læs mere her fra Fødevarestyrelsen{target="blank"
Hvordan kan jeg anvende cantaloupemelon i madlavningen?
Server cantaloupemelon som frisk frugt til et mellemmåltid. Du kan skære flotte kugler af melonkødet med en isske/melonske. De er smukke i en salatblanding, fx i en linsesalat, i koldskål eller i en frugtsalat til is eller chokoladekage. Cantaloupe har en smag af citrus og honning. Den har en kraftig aroma, så du kan godt servere den let afkølet, uden at det forringer smagen.
Hvordan opbevarer man bedst en cantaloupmelon?
En hel cantaloupemelon kan opbevares ved stuetemperatur i nogle dage. Men når der er skåret hul på den, skal den i køleskabet. Pak den ind i husholdningsfilm eller kom stykkerne i en plastpose eller beholder med låg. Holdbarheden er ca. en uge i køleskabet.
Melon, som er befriet for kerner og skræl, kan godt fryses ned, og så sidenhen bruges i smoothies.
Sæson
Importeres hele året.
Næringsindhold
Læs om næringsindholdet i cantaloupemelon hos Fødevareinstituttet