Spaghettisquash
Udseende
Spaghettisquash er aflange og ret store. Farven på skallen er som regel beige eller lysegrøn med mørkegrønne striber og pletter på langs af frugten. Kødet er lysegult og trevlet. I midten ligger et svampet og trevlet frugtkød med masser af kerner. En spaghettisquash vejer 1-2,5 kg.
Anvendelse
En spaghettisquash er en hård nød at knække, da skallen er meget hård. Brug en skarp kniv med bølgeskær og flæk den på langs. Prøv evt. først at lave et lille hul eller en flænge, hvor kniven kan komme ind og flække den i to halvdele. Herefter skrabes kernerne ud med en ske og fingrene.
Spaghettisquash egner sig rigtig godt til retter, hvor den kan erstatte almindelig spaghetti, fx kødsovs, carbonara og lign. Eller top den bagte spaghettisquash med tørrede tranebær, ristede hasselnødder og brunet smør og server det som tilbehør.
For at få de lækre ’spaghettier’ ud af græskarret skal den bages i ovnen. Spagettisquashen kan med fordel pensles med lidt olie og krydres med salt og andre krydderier fx timian, rosmarin eller oregano, hvorefter den skal bage ca. 1 time i ovnen. ’Spaghettien’ kan skrabes ud med en ske og det er klar til servering. Og gerne med lidt smør og citronsaft.
Spaghettisquash har en meget lang holdbarhed på op til et år eller mere.
Sæson
August - december.
Næringsindhold
Læs mere om næringsindholdet i græskar hos Fødevareinstituttet.
Der findes ikke specifikke tal for spaghettisquash.