Dobbelt cheesecake med hindbærcoulis

Dobbelt cheesecake med hindbærcoulis

60+ min
Fryseegnet
Dejlig dobbelt cheesecake med klassisk kiksebund, bagt cheesecake og flødeostfromage. Imellem lagene og på toppen af kagen ligger en frisk hindbærcoulis.

Sådan gør du

Forbagning:

10 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning:

1 time ved 100° - traditionel ovn + ½ time ved eftervarme.

Bund
  • Smelt smørret, kom kiks, hasselnøddekerner og chokolade i og bland det godt.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund på en springform (ca. 22 cm i diameter). Tryk kikseblandingen ud i bunden af springformen.
Bagt cheesecake
  • Pisk flødeost, sukker og vanilje cremet med en håndmixer ved lav hastighed. Pas på ikke at overpiske, da det kan give revner og/eller luftbobler i kagen under bagning.
  • Tilsæt æggeblommer og -hvider lidt af gangen, stadig under piskning ved lav hastighed, til en jævn blanding. Pas igen på ikke at piske for meget.
  • Hæld blandingen på kiksebunden og forbag kagen midt i ovnen. Skru ned til 100° og bag den færdig uden at åbne ovnen.
  • Sluk ovnen og lad kagen stå ved eftervarmen - uden at åbne lågen i ca. ½ time.
  • Tag kagen ud af ovnen og stil den på køl, mens du forbereder hindbærcoulisen.
Hindbærcoulis
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Kog hindbær og sukker ved svag varme ca. 2 min. eller til sukkeret er opløst. Tilsæt husblas og lad coulisen køle lidt af.
  • Fjern ringen fra den bagte cheesecake og rengør ringen. Sæt kagen på et fad og sæt ringen på igen, evt. foret med lagkageplast.
  • Læg halvdelen af hindbærcoulisen på den bagte bund (med ca. 1 cm til kanten) og lad den sætte sig på køl, mens du forbereder fromagen.
Flødeostfromage
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Rør flødeosten sammen med cremefraiche, æggeblommer, vaniljeekstrakt, citronskal og -saft.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad.
  • Rør husblassen med lidt af flødeosteblandingen og vend den i resten.
  • Pisk hviderne stive, tilsæt flormelis og pisk i yderligere ca. 2 min.
  • Vend de stiftpiskede hvider i flødeosteblandingen. Hæld forsigtigt fromagen over kagen.
  • Hæld resten af hindbærcoulisen i en sprøjtepose (varm den ganske let, hvis den er blevet for fast) og klip et lille hul.
  • Sprøjt et mønster på kagens overflade og træk det evt. ud til et finere mønster med en pind. Stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer.

Lagkageplast gør, at du får en flot, glat side på kagen, når du løsner ringen og fjerner plasten. Kagen kan sagtens laves uden lagkageplast, så skal du blot køre kanten rundt med en kniv inden du løsner ringen.

Energiindhold for hele retten:

25666 kJ / 6134 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1178 kJ / 282 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 7,6 % 5,2 g
Kulhydrat: 32,8 % 22,7 g
Fedt: 59,6 % 19 g
Mere inspiration

Prøv også denne lækre dobbelte cheesecake.

Gulerodscheesecake
60+ min
Gulerodscheesecake
(25)

Ingredienser

Bund
75 g Smør
150 g Smuldrede fuldkornshvedekiks fx digestive
50 g Finthakkede hasselnøddekerner
25 g Grofthakket mørk chokolade
Evt. lagkageplast (ca. 8 cm bred)
Bagt cheesecake
700 g Flødeost
150 g Sukker (ca. 1¾ dl)
4 Æggeblommer (ca. 60 g)
2 Æggehvider (ca. 60 g)
1 Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
Hindbærcoulis
1½ blad Husblas
150 g Frosne hindbær
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
Frisk flødeosttopping
4 blade Husblas
200 g Flødeost
200 g Creme fraiche
4 Æggeblommer
1 tsk Vaniljepasta
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 spsk Friskpresset citronsaft
3 Æggehvider
50 g Flormelis (ca. 1 dl)