Lam tikka sizlar

Bedømmelse

(15 vurderinger)

60+ min

Marineret lam med grøntsager. På restauranter serveres den ofte i en lille støbejernspande.

Ingredienser

Antal portioner

Marinade

  • 500 g mørt lammekød i tern, fx af kølle
  • 3 zittauerløg i tynde skiver
  • 3 røde og gule peberfrugter i strimler

Pynt

  • friske korianderblade

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Marinade

Rør yoghurt og hvidløg sammen med de øvrige ingredienser. Tilsæt kødet og vend det godt sammen med marinaden. Stil kødet tildækket i køleskabet i ca. 1 time.

Kom grøntsager og kød i et ovnfast fad (ca. 25 x 30 cm). Steg retten øverst i ovnen. Server sammen med ris, yoghurt.

Tip

I stedet for at bruge lammekølle, kan du bruge en svinemørbrad skåret i tern.

Bagetid

10-15 min. ved 250°.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 15 %

Print

Kilde:

Vin match

Gewürztraminer Alsace, Frankrig

Her vil en krydret, sødlig hvidvin på gewürztraminer-druen være rigtig dejlig Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til krydderurter