Lam tikka sizlar

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(15 vurderinger)

60+ min

Marineret lam med grøntsager. På restauranter serveres den ofte i en lille støbejernspande.

Ingredienser

Antal portioner

Marinade

  • 500 g mørt lammekød i tern, fx af kølle
  • 3 zittauerløg i tynde skiver
  • 3 røde og gule peberfrugter i strimler

Pynt

  • friske korianderblade

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Marinade

Rør yoghurt og hvidløg sammen med de øvrige ingredienser. Tilsæt kødet og vend det godt sammen med marinaden. Stil kødet tildækket i køleskabet i ca. 1 time.

Kom grøntsager og kød i et ovnfast fad (ca. 25 x 30 cm). Steg retten øverst i ovnen. Server sammen med ris, yoghurt.

Tip

I stedet for at bruge lammekølle, kan du bruge en svinemørbrad skåret i tern.

Bagetid

10-15 min. ved 250°.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 15 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Gewürztraminer Alsace, Frankrig

Her vil en krydret, sødlig hvidvin på gewürztraminer-druen være rigtig dejlig Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til krydderurter