Lam tikka sizlar

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(15 vurderinger)

60+ min

Marineret lam med grøntsager. På restauranter serveres den ofte i en lille støbejernspande.

Ingredienser

Antal portioner

Marinade

  • 500 g mørt lammekød i tern, fx af kølle
  • 3 zittauerløg i tynde skiver (ca. 250 g)
  • 3 røde og gule peberfrugter i strimler (ca. 350 g)

Pynt

  • friske korianderblade

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Marinade

Rør yoghurt, hvidløg, honning og de øvrige ingredienser sammen. Smag til.

Vend lammekødet i marinaden - rør det godt sammen. Stil kødet tildækket i køleskabet i ca. 1 time.

Kom grøntsager og kød i et ovnfast fad (ca. 25 x 30 cm). Steg retten øverst i ovnen. Server sammen med ris, yoghurt.

Bagetid

10-15 min. ved 250° - traditionel ovn.

Tip

I stedet for at bruge lammekølle, kan du bruge en svinemørbrad skåret i tern.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10810 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 23 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Gewürztraminer Alsace, Frankrig

Her vil en krydret, sødlig hvidvin på gewürztraminer-druen være rigtig dejlig Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til krydderurter