Lam tikka sizlar
60+ min

Lam tikka sizlar

Marineret lam med grøntsager. På restauranter serveres den ofte i en lille støbejernspande.
Bedømmelse (15 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lam tikka sizlar

Marineret lam med grøntsager. På restauranter serveres den ofte i en lille støbejernspande.

Antal portioner

Marinade

  • 500 g mørt lammekød i tern, fx af kølle
  • 3 zittauerløg i tynde skiver
  • 3 røde og gule peberfrugter i strimler

Pynt

  • friske korianderblade

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Marinade

Rør yoghurt og hvidløg sammen med de øvrige ingredienser. Tilsæt kødet og vend det godt sammen med marinaden. Stil kødet tildækket i køleskabet i ca. 1 time.

Kom grøntsager og kød i et ovnfast fad (ca. 25 x 30 cm). Steg retten øverst i ovnen. Server sammen med ris, yoghurt.

Tip

I stedet for at bruge lammekølle, kan du bruge en svinemørbrad skåret i tern.

Bagetid

10-15 min. ved 250°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 15 %
Print

Vin match

Gewürztraminer Alsace, Frankrig

Her vil en krydret, sødlig hvidvin på gewürztraminer-druen være rigtig dejlig Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til krydderurter