Torskerogn

Hvad er torskerogn?

Oprindelse

Hvad er torskerogn lavet af? Torskerogn på dåse er ikke ren torskerogn. Rognen er tilsat større eller mindre mængder vand, salt, mel, tomatpuré og andre krydderier. Frisk torskerogn er ikke nødvendigvis mere ægte eller finere end dåserogn, det er bare to helt forskellige madvarer. Rogn på dåse kan være en glimrende basisvare, der elskes af mange børn, og som også peppes op af at blive stegt i smør og serveret med godt rugbrød og citron. Køb dog ikke den billigste slags torskerogn.

Anvendelse

Hvor længe skal torskerogn koge? Pak bukserne løseligt i bagepapir og pochér dem stille lige omkring kogepunktet i saltet vand med lidt eddike i ca. 10 minutter. Hæld vandet fra og lad bukserne trække et par minutter, eller til de er kolde. Derefter kan torskerognen skæres i skiver, spises varm som middagsret, stegt i smør eller bruges som pålæg.

Nykogt torskerogn kan røres til frikadeller eller skæres i skiver og gratineres med en MornaySauce, der krydres med klippet dild og citronsaft.

Som dip til snacks: Rør nykogt, moset torskerogn med lidt cremefraiche 38%, masser af hvidløg, citronsaft og salt og peber. Sæt i toppe på ristede rugbrødstrekanter og pynt med rigeligt, finthakket rødløg.

Sæson

Frisk torskerogn fås i januar, februar og marts måned.

Næringsindhold

Torskerogn er sundt, fedtfattigt og indeholder masser af B- og D-vitaminer.

Tips og Tricks

Køb helst de mindste ”bukser”

Kilder

  • Karolines Køkken