Ris med bønner og lam
60+ min

Ris med bønner og lam

En klassisk mellemøstlig risret med smag af kanel. Kan også laves med oksefars.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ris med bønner og lam

En klassisk mellemøstlig risret med smag af kanel. Kan også laves med oksefars.

Antal portioner
  • 10 g smør
  • 200 g haricots verts i halve
  • 10 g smør
  • 400 g hakket lammekød
  • 1 grofthakket zittauerløg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk koncentreret tomatpuré
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk grillkrydderi
  • ½ tsk madraskarry
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1½ liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 320 g basmatiris (ca. 4 dl)
  • 25 g smør
  • 3 skrællede kartofler i skiver
  • 1 dl vand

Fremgangsmåde:

Lad smørret smelte i en stor pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits bønnerne i ca. 3 min. Tag dem af panden.

Lad smørret smelte i panden, ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kød og løg i ca. 3 min. Tilsæt de øvrige ingredienser og vend det godt sammen. Kom blandingen i en skål.

Bring imens vand og salt i kog i en tykbundet gryde og tilsæt risene. Kog risene i ca. 7 min. og hæld dem i sigte til afdrypning.

Kom halvdelen af smørret i en teflonbelagt sauterpande og lad det smelte. Dæk bunden med kartoffelskiver og hæld vandet over. Tilsæt de afdryppede ris og kødblandingen. Lav nogle huller i risene, fx med skaftet af en grydeske. Kog retten ved svag til jævn varme og under låg i ca. ½ time. Vend bønnerne i til sidst.

Ved serveringen

Anret ris med bønner og lam på et fad og server evt. tzatziki til. Kartoflerne kan serveres i en skål ved siden af.

Tzatziki - se link.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 11350 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,3 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 32 %
Print