Røget okseinderlår med fennikelsalat
45 min

Røget okseinderlår med fennikelsalat

Flot og frisk anretning til en buffet. Retten kan tilberedes i god til og stå klar til festen.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Røget okseinderlår med fennikelsalat

Flot og frisk anretning til en buffet. Retten kan tilberedes i god til og stå klar til festen.

Opskriften gælder for 10 personer

Fennikelsalat

  • 2½ dl friske dildkviste
  • 2½ dl friske basilikumblade
  • 2½ dl kviste af bredbladet persille
  • 10 madagaskarpeberkorn i lage
  • 2 små fed hvidløg i kvarte
  • 2 dl olivenolie
  • 1 tsk groft salt
  • 4 fennikler i tynde skiver

Croutoner

  • 5 skiver sandwichbrød uden skorpe, i tern
  • 25 g smør i mindre stykker

Kød

  • 400 g bresaola - lufttørret okseinderlår, i tynde skiver

Fremgangsmåde:

Fennikelsalat

Kom krydderurter, peberkorn, hvidløg, olie og salt i en minihakker/blender og hak ca. 1 min. til dressingen er findelt. Smag til. Vend forsigtigt dressing og fennikel sammen, og lad det trække tildækket på køkkenbordet i ca. 20 min.

Croutoner

Fordel imens brødtern og smør i en lille bradepande. Rist dem midt i ovnen - vend i brødternene 2-3 gange.

Ved serveringen

Kom fennikelsalaten i et fad og anret croutoner og bresaola på toppen.

Tip

Dressing og croutoner kan tilberedes dagen før og fennikelsalaten kan tilberedes nogle timer inden serveringen.

Ristning

Ca. 12 min. ved 225°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 12300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,2 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 13 %
  • Fedt: 66 %
Print