Oste til særlige lejligheder

Hvad er Parmesan?

Den hårde parmesan benyttes ofte til pasta og risotto. Riv osten til parmesanflager og drys den udover pastaretten – velbekomme!

Hvad er Manchego?

En ost, alle elsker! Den milde ost er et sikkert valg hos mange ostespisere.

Hvad er Gruyère?

En lækker ost uden huller! En af de allerfineste oste i verden med en lang eftersmag, der især er kendt fra Schweiz.

Hvad er Gorgonzola

Selvom Gorgonzola opstod på grund af en fejl, er osten utrolig populær. Som én af ver-dens ældste oste, kan den bruges i et utal af madretter.

Hvad er Danablu?

Denne blåskimmelost er én af de tre danske oste med et BGB-mærke. Osten er derfor beskyttet og er autentisk knyttet til det område, den fremstilles i.

Hvad er Brie?

Brien er en populær hvidskimmelost med en cremet og blød konsistens. Den produce-res mange forskellige steder i verden – men den originale ost er fra Frankrig.

Hvad er Emmentaler?

Emmentaler er en fast, gul ost, der stammer fra Emmental i Schweiz. Emmental osten laves på komælk og er kendetegnet ved sine store huller og stærke nøddeagtige smag.

Hvad er cheddar?

Cheddarost er en fed og velsmagende skæreost lavet af komælk, som stammer fra Storbritannien, men produceres nu rundt om i hele verden.

Hvad er Gouda ost?

Den gule ost, Gouda, produceres rundt om i hele verden i mange forskellige udgaver. Den er én af verdens ældste og samtidig én af verdens mest populære oste.