Der er mange eksempler på, hvilke kager det sønderjyske kagebord kan indeholde, men det er altid overdådigt med velsmagende og flotte kager. Man serverer først boller, formkager og kringle. Dernæst lagkager – eller tærter som de også kaldes – og til sidst de sprøde småkager.
Sønderjysk kaffebords regler
Den sønderjyske tradition med et overdådigt kagebord opstod i 1800-tallet og har siden været et af landsdelens sødeste kendetegn. Pomle, kløben og torte. Fedtbrød, riskage og kys er blot nogle af de mange skønne kager, som man kan få serveret til et sønderjysk kaffebord. De uskrevne regler fortæller nemlig, at et sønderjysk kaffebord skal bestå af mindst 7 bløde kager og 7 sprøde kager, samt kaffe naturligvis.
Mange nøjes ikke med 14 kager, men serverer hele 20 eller 30 forskellige slags kager til kaffebordet. Mindre kan selvfølgelig også gøre det, og her får du en række af vores bedste kageopskrifter, der egner sig fortrinligt til det sønderjyske kaffebord.
Sønderjysk kaffebord - opskrifter på bløde kager
Bløde kager, tærter og lækkert bagværk. Her får du en række skønne opskrifter til det sønderjyske kaffebord. Prøv for eksempel den lækre honningkage med cremet appelsin-myntesmørcreme, der går rigtig godt i spænd med denne smagfulde kage. Eller en rigtig sønderjysk rugbrødskage med honningkagefyld og pynt af flødeskum og citronmelliseblade. Mums!
Sønderjysk kaffebord - opskrifter på sprøde kager
Når de sprøde kager skal på bordet er der også masser af gode opskrifter at vælge imellem. Prøv for eksempel en sprød og lækker havrekage med rabarber, der smager eventyrligt med et syrligt stænk af rabarber. Eller server en af de sprøde himmerigsmundfulde af kyskager, der springer i munden og smelter på tungen.
Til det sønderjyske kaffebord kan du også bage de traditionelle fedtebrød, som oprindelig er med romglasur, men her er med citronglasur, som giver småkagen en herligt frisk smag.