Æbleskiver

December og æbleskiver hænger uløseligt sammen. Nybagte æbleskiver smager fantastiske – både med og uden æbler. Laver du æbleskiverne selv, så er der rig mulighed for at variere smag og evt. fyld.

Oprindeligt var æbleskiver en tyk skive æble (uden kernehus) vendt i æg og mel – og herefter stegt i smør. Med tiden forandrede opskriften sig i takt med, at æbleskivepanden blev opfundet – og æblerne røg ud af æbleskiverne.

Bagning

Vend æbleskiverne første gang, når dejen har dannet skorpe og er lysebrun. Der skal være så meget flydende dej, at æbleskiverne kan danne bue på den anden side. Vend hele tiden æbleskiverne, så de bliver jævnt bagt. Æbleskiven er færdigbagte, når man kan stikke en kødnål eller tandstik i den, og der ikke hænger dej ved. Hold æbleskiverne lune fx i ovnen ved 150°.

Tip

Æbleskiver kan tilberedes i god tid og lunes i ovnen i ca. 10 min. ved 200°. Æbleskiver kan fryses og lunes inden servering.

Æbleskiver med fyld

Du kan tilsætte fyld til æbleskiven, når den er halv bagt. Der er tradition for at fylde æbleskiven med et lille stykke æble eller sveskemos, men det er kun fantasien der sætter grænser. Prøv evt. med små tern af frisk eller tørret frugt, kompot, marmelade, frosne blåbær eller hakket chokolade.

Se vores opskrift på Æbleskiver.