Flødeostekage med ananas
60+ min

Flødeostekage med ananas

Velegnet når du skal have gæster - kan laves dagen før og opbevares på køl, så du sparer tid i køkkenet, når gæsterne kommer.
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Flødeostekage med ananas

Velegnet når du skal have gæster - kan laves dagen før og opbevares på køl, så du sparer tid i køkkenet, når gæsterne kommer.

12 stykker pr. kage

Antal portioner

Kanelbund

  • 100 g hvedemel (ca. 1¾ dl)
  • 1½ spsk flormelis
  • ¼ tsk stødt kanel
  • 50 g koldt smør i mindre stykker
  • 2 tsk vand
  • 50 g revet mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Ananasfromage

Pynt

  • chokoladespåner
  • stødt kanel

Fremgangsmåde:

Kanelbund

Spænd et stykke bagepapir fast over bunden i en springform (ca. 22 cm i diameter). Bland mel, flormelis og kanel. Smuldr smørret i melet. Tilsæt vand og saml hurtigt dejen. Tryk den ud i bunden af formen. Stil kanelbunden tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Bag bunden midt i ovnen. Tag den varme bund ud af ovnen, drys med chokolade og glat chokoladen ud på hele bunden. Lad kanelbunden køle af - i formen.

Ananasfromage

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Pisk fløden til et let skum. Rør flødeosten blød med sukker og tilsæt tykmælk. Træk husblassen op af vandet med det vand der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med ca. 1 dl af fromageblandingen og rør det i resten. Tør ananasringene og skær dem i mindre stykker. Vend ananas og rom i fromageblandingen og derefter flødeskum. Stil blandingen i køleskabet i ca. 1 time eller til man kan trække striber i overfladen. Fordel fromagen over kanelbunden og stil flødeostekagen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer.

Ved serveringen

Læg spånerne midt på flødeostekagen og drys med stødt kanel.

Tips

Flødeostekagen kan tilberedes dagen før - uden pynt. Chokoladespåner - læg en blok chokolade på køkkenbordet og skrab, med en skarp kniv, spåner af chokolade. Flødeostekagen kan også laves med andre frugter, fx. syltede pærer.

Bagetid

Ca. 18 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13540 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,1 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 56 %
  • Alkohol: 4 %
Print

Vin match

Viozinho, Rabigato, Arinta Douro, Portugal

Sød, hvid vin uden for meget syre, fx en hvid portvin Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade