Lam i dildsauce - Opskrifter - Arla

Lam i dildsauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(10 vurderinger)

60+ min

En nem og cremet alt-i-en ovnret med fyldig smag.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1¼ kg lammebov eller -ryg i mindre stykker
  • 1 tsk groft salt
  • ½ tsk friskkværnet peber
  • 25 g smør

Dildsauce

  • 7 gulerødder i mindre stykker
  • 2 zittauerløg i mindre stykker

Pynt

  • frisk dildkvist

Tilbehør

  • 1 kg kogte kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Drys kødstykkerne med salt og peber. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun kødet på alle sider ca. 4 min. Læg kødet i en bradepande og steg det midt i ovnen i ca. ½ time.

Dildsauce

Bland fløde, vand og de øvrige ingredienser sammen og hæld dildsaucen i bradepanden sammen med gulerødder og løg. Steg i yderligere ca. ½ time.

Ved serveringen

Pynt med dild og server lam i dildsauce sammen med kartofler.

Tip

I stedet for lammebov og ryg med ben - kan du bruge 800 g udbenet lammebov i mindre stykker.

Stegetid

Ca. 1 time ved ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,9 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 47 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: