Lammesteaks med gremolata og portionsgratiner

Lammesteaks med gremolata og portionsgratiner

45 min
Husk gratiner skal ikke vente på gæsterne - det er gæsterne der skal vente.
https://www.arla.dk/opskrifter/lammesteaks-med-gremolata-og-portionsgratiner/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca 15 min. ved 200°.

Gratin
  • Pisk mel og fløde sammen i en lille tykbundet gryde og varm det godt igennem. Fjern gryden fra varmen og pisk æggeblommerne i. Tilsæt purløg og rosmarin. Skær peberfrugten i fine små tern og hak hvidløget fint. Rør peberfrugt, hvidløg, salt og peber i. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i. Fordel gratindejen i små, smurte ildfaste forme. Bag gratinerne midt i ovnen.
Gremolata
  • Bland citronskal, rosmarin og purløg sammen i en lille skål.
  • Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande og brun lammesteaksene ca. 1 min. på hver side. Steg dem færdige ved jævn varme ca. 2 min. på hver side. Krydr med salt og peber og drys med gremolata.
  • Server de små gratiner og en blandet salat til.
Energiindhold for hele retten:

6493 kJ / 1552 kcal

Næringsindhold pr. 100g

411 kJ / 98 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 51,7 % 12,5 g
Kulhydrat: 12,2 % 3 g
Fedt: 36,1 % 4 g
Mere inspiration

Her en opskrift på endnu en hovedret med lam - fyldt med umamismag.

Relateret video
Sådan steger du den perfekte bøf

Vil du servere en mør og saftig bøf er kvaliteten altafgørende. Karolines Køkkenskole viser her én metode til, hvordan du udvælger og steger en bøf, så den bliver helt perfekt.

Ingredienser

Gratin
3 spsk Hvedemel
2 dl Madlavningsfløde
3 Æggeblommer
2 spsk Fintsnittet purløg
½ tsk Finthakket frisk rosmarin
½ Rød peberfrugt
1 Lille fed hvidløg
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
3 Æggehvider
Gremolata
1 spsk Revet citronskal (usprøjtet)
½ spsk Grofthakket frisk rosmarin
2 spsk Hakket frisk purløg
15 g Smør
4 Lammesteaks
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Hertil
300 g Blandede sprøde salatblade