Lammesteaks med gremolata og portionsgratiner

Lammesteaks med gremolata og portionsgratiner

45 min
Husk gratiner skal ikke vente på gæsterne - det er gæsterne der skal vente.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca 15 min. ved 200°.

Gratin
  • Pisk mel og fløde sammen i en lille tykbundet gryde og varm det godt igennem. Fjern gryden fra varmen og pisk æggeblommerne i. Tilsæt purløg og rosmarin. Skær peberfrugten i fine små tern og hak hvidløget fint. Rør peberfrugt, hvidløg, salt og peber i. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i. Fordel gratindejen i små, smurte ildfaste forme. Bag gratinerne midt i ovnen.
Gremolata
  • Bland citronskal, rosmarin og purløg sammen i en lille skål.
  • Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande og brun lammesteaksene ca. 1 min. på hver side. Steg dem færdige ved jævn varme ca. 2 min. på hver side. Krydr med salt og peber og drys med gremolata.
  • Server de små gratiner og en blandet salat til.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6493 kJ / 1552 kcal

Næringsindhold pr. 100g

411 kJ / 98 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 51,7 % 12,5 g
Kulhydrat: 12,2 % 3 g
Fedt: 36,1 % 4 g
Mere inspiration

Her en opskrift på endnu en hovedret med lam - fyldt med umamismag.

Relateret video
Sådan steger du den perfekte bøf

Vil du servere en mør og saftig bøf er kvaliteten altafgørende. Karolines Køkkenskole viser her én metode til, hvordan du udvælger og steger en bøf, så den bliver helt perfekt.

Ingredienser

Gratin
Hvedemel
3 spsk
Madlavningsfløde
2 dl
Æggeblommer
3
Hakket frisk purløg
2 spsk
Finthakkede frisk rosmarin
½ tsk
Rød peberfrugt
½
Lille fed hvidløg
1
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Æggehvider
3
Gremolata
Revet citronskal (usprøjtet)
1 spsk
Grofthakkede frisk rosmarin
½ spsk
Hakket frisk purløg
2 spsk
Smør
15 g
Lammesteaks
4
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Hertil
Blandede sprøde salatblade
300 g