Lammesteaks med gremolata og portionsgratiner
45 min

Lammesteaks med gremolata og portionsgratiner

Husk gratiner skal ikke vente på gæsterne - det er gæsterne der skal vente.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lammesteaks med gremolata og portionsgratiner

Husk gratiner skal ikke vente på gæsterne - det er gæsterne der skal vente.

Antal portioner

Gratin

  • 3 spsk hvedemel
  • 2 dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
  • 3 æggeblommer
  • 2 spsk hakket frisk purløg
  • ½ tsk finthakkede friske rosmarinblade
  • ½ rød peberfrugt
  • 1 lille fed hvidløg
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 æggehvider

Gremolata

  • 1 spsk revet citronskal (usprøjtet)
  • ½ spsk grofthakkede friske rosmarinblade
  • 2 spsk hakket frisk purløg
  • 15 g smør
  • 4 lammesteaks
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Hertil

  • 300 g blandede sprøde salatblade

Fremgangsmåde:

Gratin

Pisk mel og fløde sammen i en lille tykbundet gryde og varm det godt igennem. Fjern gryden fra varmen og pisk æggeblommerne i. Tilsæt purløg og rosmarin. Skær peberfrugten i fine små tern og hak hvidløget fint. Rør peberfrugt, hvidløg, salt og peber i. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i. Fordel gratindejen i små, smurte ildfaste forme. Bag gratinerne midt i ovnen.

Gremolata

Bland citronskal, rosmarin og purløg sammen i en lille skål.

Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande og brun lammesteaksene ca. 1 min. på hver side. Steg dem færdige ved jævn varme ca. 2 min. på hver side. Krydr med salt og peber og drys med gremolata.

Server de små gratiner og en blandet salat til.

Bagetid

Ca 15 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 5690 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6 g
  • Protein: 39 %
  • Kulhydrat: 15 %
  • Fedt: 46 %
Print