Jordskok

Jordskokker er en yderst delikat vintergrønsag, som flittigt kan bruges i de kolde måneder. Rodfrugtens milde og nøddeagtige smag gør sig godt i retter som supper, rå i salater eller som jordskokkechips eller bagte fritter. En jordskokkesuppe er en fremragende spise og kan piftes op med forskellige toppings. Hele bagte jordskokker i ovnen er også fantastisk tilbehør til middagen.

Udseende

De skal være faste og ikke for små. 

Smag

Jordskokker smager sødt og nærmest lidt som artiskokker. 

Oprindelse

I gamle dage kaldtes de jerusalem artiskokker, hvilket også er det engelske navn. 

Anvendelse

Jordskokker kan spises rå i tynde skiver, purerede, som suppe og som del af en kartoffelmos fx til gratinering.

På grund af sødmen er de lækre sammen med yoghurt: server lune, nykogte jordskokker med yoghurt rørt med hvidløg og klippet dild.

Prøv jordskokkecarpaccio: Læg tynde skiver rå jordskokker på et fad sammen med rucola, dryp med citronsaft, olivenolie og måske hvidløg, pynt med parmesan og ovnristet parmaskinke.

Kilder

Karolines Køkken