

Små lammepakker i vejbred
1 timer
Lam i pakke med mynte!
Ingredienser
Antal portioner
- 8 store blade af vejbred
- 750 g små kartofler i halve og kvarte
- ½ spsk olivenolie
- 1 tsk groft salt
- 400 g hakket lammekød
- 1 tsk groft salt
- 1 tsk finthakket citrongræs
- 2 spsk finthakkede friske mynteblade
- friskkværnet peber
Vejbredsalat
- 4 fintstrimlede blade af vejbred
- 1½ liter fintstrimlet icebergsalat (ca. 300 g)
- 8 skrællede hvide asparges i skrå stykker
Dressing
-
2½ dl Karolines Køkken® Græsk inspireret yoghurt 10%
- 3 spsk vand
- 2 spsk finthakkede friske mynteblade
- 1 tsk hvid balsamicoeddike
- 1 tsk rørsukker
- ¼ tsk groft salt
- friskkværnet peber
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Skyl vejbredbladene godt og fjern stilkene. Bring en gryde vand i kog og kog et blad af gangen i ca. 5 sek. - tag dem op og bred dem ud på et viskestykke - gentag med resten.
Kog kartoflerne i usaltet vand i ca. 5 min. Vend dem med olie og salt og kom dem i en lille bradepande.
Rør lammekød med salt og de øvrige ingredienser. Form 8 "æggeformede" kødboller og pak dem ind i de dampede vejbredblade med lukningen nedad. Bag pakkerne, på en plade med bagepapir, midt i ovnen - ved siden af kartoflerne.
Vejbredsalat
Damp de hvide asparges i 2-3 min. Hæld dem til afdrypning i et dørslag - og lad dem køle let af. Fordel iceberg og vejbred i et langt fad, fordel herpå de små stegte kartofler og lammepakkerne.
Dressing
Rør imens yoghurt sammen med vand, mynte og de øvrige ingredienser. Smag til og server straks hele retten.
Bagetid for kartofler og lammepakker
Ca. 20 min. ved 225° - traditionel ovn.
Sådan klargør du asparges
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 10260 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 19,8 g
- Protein: 17 %
- Kulhydrat: 26 %
- Fedt: 57 %