Hvad er halloumi?

Hvad er halloumi?

Halloumi – en cypriotisk grillost, der tager dig til sydens sol.

Madlavningsosten til dig, der gerne vil have fylde og masser af smag i et sundt og nærende måltid. Halloumiosten er en cypriotisk grillost, der med sine ubegrænsede muligheder er hovedingrediensen i mange varme som kolde retter.

Traditionelt fremstilles halloumi af en blanding af ko-, gede og fåremælk. For at give osten smag, tilsættes mynte under fremstillingen, hvilket der kan være spor af i den færdige ost. Osten er en umodnet fast hvid ost med en mild og letsaltet smag (også kendt som ostens bacon). Halloumi har en helt speciel konsistens, der gør at det knirker på en sjov måde, når man spiser den.

Dens høje proteinindhold, rige smag samt gode mæthedsfornemmelse, giver måltidsosten et hav af muligheder i det kødfrie køkken. Desuden adskiller halloumiosten sig ved dens stegefasthed under opvarmning, hvilket gør den særdeles velegnet på grillen eller panden. Erstat fx bøffen med en god skive halloumi eller kom et par skiver på grillspyddet og lad den tilføje fylde og smag. Prøv osten i din salat og spis den som tilbehør til en grillet ret på en dejlig sommerdag. I det cypriotiske køkken indgår osten også ofte på morgenmadsbordet, hvor den spises med skinke og æg eller til frokost, hvor den indgår i wraps og sandwiches.

Arla halloumiost fremstilles på Cypern, hvorefter den fragtes til Danmark.

Osteype:

Grillost.

Karakteristika:

Fast, umodnet, let elastisk.

Smag:

Mild, letsaltet.

Find flere opskrifter med Halloumi her