Rosinguide

Rosiner er tørret druer, som især produceres i Californien (USA), Tyrkiet og Chile.

Guider

Rosinen er velegnet til at spise som snack, anvende som ingrediens i musli, bagværk, salat og mange forskellige retter. Ønskes det at gøre den mere saftig, kan den ligges i blød i vand, juice eller alkohol.

Rosiner anses for at være sundt slik, hvilket ikke er helt forkert, da de indeholder gode nærringsstoffer som kalium, C-vitamin og jern, hvor almindeligt slik blot er tomme kalorier.

Rosiner er meget energirige, man bør derfor ikke bare spise løs i uanede mængder.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at børn under 3 år ikke spiser mere end 50 g rosiner om ugen, da rosiner kan indeholde svampegift fra skimmelsvampe, og spises der større mængder over en længere periode, kan det være kræftfremkaldene.

Kilder

www.areu.org.af

ucce.ucdavis.edu

www.alibaba.com

www.practicallyedible.com

www.denstoredanske.dk

www.wikipedia.org

www.rootsofpeace.org

www.irandriefruit.com