Halloumi

Halloumi er en cypriotisk ost fuld af smag og et højt proteinindhold, hvilket giver osten masser af muligheder i det kødfrie køkken.

Halloumi fylder godt i retter uden kød, da den er rig på protein – og osten kan med fordel bruges i retter, hvor den får lov til at fylde og være generøs med sin gode smag. Måltidsosten er en oplagt ingrediens i det kødfrie køkken, da den bidrager med umami smag og god mæthedsfornemmelse. 

Halloumi indgår bl.a. i opskrifter i vores tema om vegetarretter.

Smag

Halloumi er en umodnet fast hvid ost med en mild og lidt salt smag (også kendt som ostens bacon). Halloumi knirker på en sjov måde, når man spiser den. Osten fremstilles af en blanding af ko-, gede- og fåremælk (80% komælk). 

Oprindelse

Halloumi stammer oprindeligt fra Cypern.

Anvendelse

Halloumi er særdeles velegnet grillet eller stegt, da osten får en sprød og lækker skorpe. Og smagen bliver endnu mere karakteristisk. Osten har et højt smeltepunkt, hvilket betyder, at den holder formen ved grill eller stegning. Halloumi er velegnet i retter, hvor kød normalt bidrager med meget smag fx i burger, grillspyd eller som topping på grøntsager i varme eller kolde retter.

Næringsindhold

Halloumi har et proteinindhold på 23% og et fedtindhold på 25%. Det høje proteinindhold er med til at give god mæthedsfornemmelse.

Kilder

Karolines Køkken