Let karrykrydret gryde med marineret melon

Bedømmelse

(34 vurderinger)

30 min

Den marinerede melon giver et dejligt sødt og syrligt pift til den lette og lyse gryderet.

Ingredienser

Antal portioner

Marineret melon

  • ¾ dl hvid balsamicoeddike
  • 2 spsk rørsukker
  • 1 stjerneanis
  • 300 g skrællet kantalupmelon
  • 600 g nye kartofler
  • ½ liter vand
  • ½ tsk groft salt
  • 25 g smør
  • 1 svinemørbrad i 1 cm skiver (ca. 400 g)
  • 1 tsk karry
  • 2 nye zittauerløg eller salatløg i tynde både (ca. 200 g)
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8% Madlavningsfløde 8%
  • 1 grøn squash i stave (ca. 200 g)
  • 150 g flækkede sukkerærter
  • 1 tsk groft salt

Sådan gør du

Sådan gør du

Marineret melon

Bring eddike, sukker og stjerneanis i kog i en lille gryde. Kog lagen ved kraftig varme og uden låg i ca. 1 min. Skær melonen i tern (ca. 2 x 2 cm) og hæld den varme sukkerlage over. Stil melonen tildækket på køkkenbordet. Hæld lagen fra lige inden serveringen.

Kom kartoflerne i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme i ca. 15 min., eller til de lige netop er møre. Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem dampe tørre.

Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande. Steg mørbradskiverne ca. 1½ min. på hver side og tag dem op. Lad resten af smørret smelte i en stor gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt karry og lad den bruse af. Svits løgene ved jævn varme i ca. 2 min. Kom fløde, de varme kartofler, squash, sukkerærter, de stegte mørbradskiver og salt i gryden og bring saucen i kog ved kraftig varme - rør forsigtigt. Varm karrygryden godt igennem, smag til og server straks sammen med marineret melon - som I kan drysse henover retten eller spise til.

Sådan afpudser du en svinemørbrad

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,2 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 25 %

Kilde: