Marokkansk inspireret smørrebrødstærte
60+ min

Marokkansk inspireret smørrebrødstærte

En anderledes og virkelig smuk tærte med smag af kylling og humus.
Bedømmelse (19 vurderinger)

Min bedømmelse:

Marokkansk inspireret smørrebrødstærte

En anderledes og virkelig smuk tærte med smag af kylling og humus.

Opskriften gælder for 12 personer

  • 1 citron

Hummus

Kyllingefyld

  • 16 skiver groft sandwichbrød - uden skorpe

Hvidløgscreme

Pynt

  • renset rucolasalat
  • sorte og grønne oliven
  • både af citroner
  • friske mynteblade

Tilbehør

  • 75 g renset rucolasalat
  • 200 g skyllet romainesalat i mindre stykker

Fremgangsmåde:

Riv citronskallen fint og pres saften af citronen.

Hummus

Kom kikærter, citronsaft, hvidløg og tahin i en foodprocessor og hak det i ca. 30 sek. Kom det i en skål og rør yoghurt, olie og salt i. Smag til.

Kyllingefyld

Pil kødet af kyllingen, fjern skind og ben. Skær kødet i mindre stykker og bland det sammen med yoghurt, sambal oelek og cornichoner. Smag til.

Hvidløgscreme

Pisk cremefraiche fast og bland den sammen med hvidløg, citronskal, salt og peber. Smag til.

Sammenlægning

Læg et stykke bagepapir på et stort skærebræt eller fladt serveringsfad. Læg først 4 skiver sandwichbrød i en firkant og kom halvdelen af kyllingefyldet herpå, fortsæt med 4 skiver brød, hummus, brød, resten af kylingefyldet og afslut med brød. Smør smørrebrødstærten med hvidløgscreme og pynt med rucola, citron, oliven og mynte.

Tip

I stedet for at koge kikærter selv - kan du bruge kikærter på dåse.

Køb fx den grillede kylling hos den lokale grillbar.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 20110 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 43,2 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Fedt: 56 %
Print