Marokkansk inspireret smørrebrødstærte

Marokkansk inspireret smørrebrødstærte

60+ min
En anderledes og virkelig smuk tærte med smag af kylling og humus.

Sådan gør du

  • Riv citronskallen fint og pres saften af citronen.
Hummus
  • Kom kikærter, citronsaft, hvidløg og tahin i en foodprocessor og hak det i ca. 30 sek. Kom det i en skål og rør yoghurt, olie og salt i. Smag til.
Kyllingefyld
  • Pil kødet af kyllingen, fjern skind og ben. Skær kødet i mindre stykker og bland det sammen med yoghurt, sambal oelek og cornichoner. Smag til.
Hvidløgscreme
  • Pisk cremefraiche fast og bland den sammen med hvidløg, citronskal, salt og peber. Smag til.
Sammenlægning
  • Læg et stykke bagepapir på et stort skærebræt eller fladt serveringsfad. Læg først 4 skiver sandwichbrød i en firkant og kom halvdelen af kyllingefyldet herpå, fortsæt med 4 skiver brød, hummus, brød, resten af kylingefyldet og afslut med brød. Smør smørrebrødstærten med hvidløgscreme og pynt med rucola, citron, oliven og mynte.
Tips

I stedet for at koge kikærter selv - kan du bruge kikærter på dåse. Køb fx den grillede kylling hos den lokale grillbar.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

15172 kJ / 3626 kcal

Næringsindhold pr. 100g

502 kJ / 120 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,9 g
Protein: 22,3 % 6,6 g
Kulhydrat: 42,8 % 12,6 g
Fedt: 34,9 % 4,7 g

Ingredienser

Citron (usprøjtet)
1
Hummus
Afdryppede kikærter i saltlage (ca. 240 g)
1 dåse
Små grofthakkede fed hvidløg
2
Tahin
1 spsk
Græsk yoghurt
150 g
Olivenolie
2 spsk
Groft salt
¼ tsk
Kyllingefyld
Grillet kylling (ca. 525 g)
1
Græsk yoghurt
250 g
Sambal oelek
1 tsk
Cornichoner i små tern
125 g
Groft sandwichbrød - uden skorpe
16 skiver
Hvidløgscreme
Fraiche
5 dl
Lille knust fed hvidløg
1
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Pynt
Renset rucolasalat
Sorte og grønne oliven
Både af citroner (usprøjtede)
Friske mynteblade
Tilbehør
Renset rucolasalat (ca. g)
75 g
Skyllet romainesalat i mindre stykker
200 g