Ostetyper

Hvad er smelteost?

Smelteost bruges smørbar eller halvfast som pålæg til brød og til madlavning.

Hvad er Parmesan?

Den hårde parmesan benyttes ofte til pasta og risotto. Riv osten til parmesanflager og drys den udover pastaretten – velbekomme!

Hvad er Manchego?

En ost, alle elsker! Den milde ost er et sikkert valg hos mange ostespisere.

Hvad er Gruyère?

En lækker ost uden huller! En af de allerfineste oste i verden med en lang eftersmag, der især er kendt fra Schweiz.

Hvad er Gorgonzola

Selvom Gorgonzola opstod på grund af en fejl, er osten utrolig populær. Som én af ver-dens ældste oste, kan den bruges i et utal af madretter.

Hvad er friskost?

Friskost anvendes ofte i madlavning som en mere fedtfattig erstatning til fløde.

Hvad er flødeost?

Flødeost er en hvid, cremet smøreost, der ofte bruges som smørelse på brød, men kan også anvendes i pastasalater, saucer og pastaretter. Især oste med høje fedtprocenter passer til varme retter.

Hvad er Danablu?

Denne blåskimmelost er én af de tre danske oste med et BGB-mærke. Osten er derfor beskyttet og er autentisk knyttet til det område, den fremstilles i.

Hvad er Brie?

Brien er en populær hvidskimmelost med en cremet og blød konsistens. Den produce-res mange forskellige steder i verden – men den originale ost er fra Frankrig.

Hvad er en Danbo ost?

Danbo er den mest producerede og spiste skæreost i Danmark. Otte ud af ti hjem køber en Danbo i løbet af ét år.

Hvad er Esrom ost?

Esrom er en klassisk og unik, dansk ost, som tidligere var meget populær. Så forsvandt den, men nu har Arla været med til at bringe den tilbage igen.

Hvad er cheddar?

Cheddarost er en fed og velsmagende skæreost lavet af komælk, som stammer fra Storbritannien, men produceres nu rundt om i hele verden.

Hvad er Gouda ost?

Den gule ost, Gouda, produceres rundt om i hele verden i mange forskellige udgaver. Den er én af verdens ældste og samtidig én af verdens mest populære oste.