Karolines køkken®

Step by step Rabarbergalette

Step by step Rabarbergalette

Rabarbergalette - en rustik tærte som bages uden tærteform. Galette er et udtryk, der stammer fra det franske køkken og betegner forskellige flade, runde tærter og kager, som bages uden form.

Find ingredienserne her

Step by step Rabarbergalette

1000_Rabarbergalette_Rul-dejen.jpg

  1. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir - tærtebunden skal fylde det meste af bagepapiret (ca. 30 x 40 cm).

1000_Rabarbergalette_Drys-dejen.jpg

  1. Bland sukker, mandelmel og majsstivelse sammen i en lille skål. Drys blandingen ud over tærtebunden.

1000_Rabarbergalette_Skaer-rabarberne.jpg

  1. Skær rabarberne i lige store stykker og læg dem i et symmetrisk mønster, fx sildebensmønster som på fotoet.

1000_Rabarbergalette_Buk-kanterne.jpg

  1. Løsn forsigtigt kanten af tærtebunden fra bagepapiret med en lille skarp kniv og fold kanten ind over fyldet. Pensl kanten med æg og drys med perlesukker.

1000_Rabarbergalette_Bag-galetten.jpg

  1. Bag galetten til kanten er gylden og sprød. Pensl rabarberne med sukkerlage og server galetten lun med iskoldt flødeskum.

Se how to video

Vild med rabarber?

2400_Vild-med-rabarber_Karolines-Kokken.jpg

Find mere inspiration her