Kartoffelbrød med stegte løg

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

Kartoffelbrødene gratineres med blå- og hvidskimmelost og serveres straks.

Ingredienser

Antal portioner

  • 25 g smør
  • 4 rødløg i tynde både
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 - 8 ristede, tykke skiver landbrød
  • 200 g pillede, kogte kartofler i skiver
  • 150 g Høng® Klosterkrone
  • ½ dl fintklippet purløg
  • ¼ tsk havsalt, fx maldon
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Sæt en bageplade til opvarmning i ovnen. Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt løg, salt og peber. Steg løgene ved kraftig varme og under omrøring i ca. 5 min.

Læg de ristede brødskiver på et stykke bagepapir. Fordel de stegte løg på brødet og stik kartoffelskiver ned i løgene. Træk bagepapiret over på den varme bageplade og bag kartoffelbrødene midt i ovnen, ca. 5 min. Skær osten i skiver, fordel dem på brødene og bag dem det sidste ½ min. Stil kartoffelbrødene på et fad. Læg de rødløg, der evt. er faldet af, på toppen og drys med purløg, salt og peber. Server straks.

Bagetid

Ca. 5½ min. ved 225°.

Sådan snitter du løg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8560 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,2 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 41 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: